Mesleki Eğitim Alanında Belediye ve Üniversite İşbirliğinin 10.yılı - Son Dakika
Ekonomi

Mesleki Eğitim Alanında Belediye ve Üniversite İşbirliğinin 10.yılı

Mesleki Eğitim Alanında Belediye ve Üniversite İşbirliğinin 10.yılı

Gazi Üniversitesi (Gü) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İşbirliğiyle Düzenlenen ''beltek Teknik Eğitim Kursları Projesi'nin 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında, ''mesleki Eğitimin Çeşitli Boyutları, Yeterlilikler ve Belgelendirme'' Paneli Yapıldı.

28.10.2009 01:43

Gazi Üniversitesi (GÜ) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘’BELTEK Teknik Eğitim Kursları Projesi’nin 10. Yıl etkinlikleri kapsamında, ‘’Mesleki Eğitimin Çeşitli Boyutları, Yeterlilikler ve Belgelendirme’’ paneli yapıldı.

GÜ Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’ndaki panelde konuşan BELTEK Genel Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Oğuz Poyrazoğlu, projenin Türkiye’deki en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olduğunu, buna benzer kursların özel sektör tarafından çok yüksek ücret karşılığında verildiğini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi

GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan ise üniversitelerin sadece eğitim ve öğretimin verildiği kurumlar olmadığını, sosyal sorumluluk projeleriyle de adlarından söz ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ise bu projenin Belediye ile üniversite iş birliğine çok güzel bir örnek olduğunu, projenin kesintisiz olarak 11 yıldır devam ettiğini belirterek, “Zannediyorum böyle ciddi bir proje Türkiye’nin hiçbir yerinde yok” dedi.

Proje kapsamında verilen kurslara bu yıl 9 bin 166 kişinin katıldığını anlatan Gökçek, “Bu kişilerden 3 bin 705’i kadın, 5 bin 761, 5 bin 461’i erkek, 134’ü ilkokul, 338’i ortaokul, 2 bin 847’si lise, bin 550’si yüksekokul, 3 bin 948’i lisans ve 349’u lisansüstü kişilerden oluşuyor” diye konuştu.

Kolaylıkla iş bulma fırsatı

Projede, öğretim kadrosunun fazla mesai yaparak gönüllülük esasına dayanarak çalıştığını anlatan Poyrazoğlu, proje sayesinde çok sayıda kişinin becerilerini geliştirme, yeni bilgiler edinme ve iş bulabilme fırsatını yakaladığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mesleki Eğitim Alanında Belediye ve Üniversite İşbirliğinin 10.yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement