Mobil Araçla Gaz Satışına Başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Mobil Araçla Gaz Satışına Başlandı

Mobil Araçla Gaz Satışına Başlandı

Başkent Doğalgaz Dağıtım Aş Genel Müdürlüğü, Gaz Satışının Yoğun Olduğu Semtlerde İki Mobil Araçla Satış ve Fatura Tahsilatı Hizmeti Vermeye Başladı.

13.11.2009 02:31

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü, gaz satışının yoğun olduğu semtlerde iki mobil araçla satış ve fatura tahsilatı hizmeti vermeye başladı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Harun Gündüz, Genel Müdürlük girişinde mobil araçların tanıtımı amacıyla yaptığı basın açıklamasında, bazı vatandaşların bedensel mağduriyetleri ya da yaşlılık nedeniyle gaz satış merkezlerine ulaşamadıklarını söyledi.

Bugünden itibaren satış hizmet noktalarının yanı sıra, gaz satışının yoğun olduğu semtlere yönlendirilecek iki mobil araçla satış ve fatura tahsilatı hizmeti vermeye başlandığını bildiren Gündüz, araç sayısını önümüzdeki günlerde ilk etapta dört, ardından 12, daha sonra da 20’ye kadar artırmayı planladıklarını belirtti.

Gündüz mobil araçla doğalgaz satış hizmetinin günde 16 saatten az olmamak üzere saat 08.00’den itibaren verilmeye başlanacağını ifade etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Gündüz, doğalgaza yapılan zam ya da indirimlerin kendileri ile doğrudan bağlantısı olmadığını, kendilerinin “dağıtıcı firma” olduklarını ifade ederek, satış rakamının üzerine belirli bir artış konularak satışa sunulduğunu kaydetti.

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesi konusunun Özelleştirme İdaresinin işi olduğuna işaret eden Gündüz, kurumlarının bu çerçevede bir işlevi bulunmadığını söyledi.

Gündüz, daha sonra doğalgaz satışının yapıldığı mobil araca geçerek, gaz satış işlemi yaptı.

Zehirlenmelere karşı uyarı

Harun Gündüz, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak, doğalgazla çalışan şofben ve kombi gibi cihazların bağlı olduğu bacaların periyodik bakımlarının yapılması ve temizlenmesi konusuna önem vermelerini istedi.

Bacaların yılda en az bir kez kış sezonu öncesi itfaiyeye mutlaka temizletilmesi gerektiğinin altını çizen Gündüz, cihaz bacalarına baca sensörü taktırılmasını önerdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mobil Araçla Gaz Satışına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement