Nestle'de 900 İşçi Yarın Greve Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Nestle'de 900 İşçi Yarın Greve Çıkıyor

Nestle\'de 900 İşçi Yarın Greve Çıkıyor

Nestle ile Tekgıda-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç çıkmadı. Nestle'nin Bursa Karacabey'deki fabrikası yarın greve çıkıyor.

20.06.2016 16:32  Güncelleme: 17:38

Dünya devi Nestle ile Tekgıda-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç çıkmadı. Sendika, Nestle'nin Bursa Karacabey'deki fabrikasında grev kararı aldı. 900 işçi yarın greve çıkıyor.

TOPLAM 1600-1700 ÇALIŞANI VAR

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, yasal hakları olan fiili greve yarın gideceklerini söyledi. Türkel, Nestle Gıda ile yürüttükleri ilk TİS görüşmelerinde, anlaşmaya varamadıklarını kaydetti. Türkel, Nestle Gıda'nın yanı sıra Nestle Su ve Erikli Su için de görüşmeleri yürüttüklerini kaydetti. Türkel'in verdiği bilgilere göre Nestle'de toplam çalışan sayısı 1600-1700 civarında.

ANLAŞILAMAYAN KONULAR

Grev kararının arabulucu aşaması da dahil 10 görüşmenin sonucunda arılaşmaya varılamadığı kaydedildi. Türkel, anlaşmazlık konuları arasında, ücretin yanı sıra bir dizi sosyal haklar ve çalışma koşullarını kapsadığını kaydetti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Nestle'de 900 İşçi Yarın Greve Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Burak: Atın hepsini işten. İlkokulu bitirip de yüksek lisans standartları istiyorlar. Rahat batıyor bir nevi. Bugün o şartların daha altına ilan verseniz bırak 900ü 9000 işçi bulursunuz 2 3 Yanıtla
  • Adalet: Beş milyon asgari ücretli var.Asgari ücretle geçim olmaz.Nestle dünyanın en büyük çikolata şeker devi.İşçiyi mağdur etmesin. 0 4 Yanıtla

Advertisement