Profilo Telra Zorlandı Patron Başkanlığı Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Profilo Telra Zorlandı Patron Başkanlığı Bıraktı

Profilo Telra Zorlandı Patron Başkanlığı Bıraktı

Borçları Nedeniyle İflas Sürecine Giren Profilo Telra'nın Kurucusu Jak Kamhi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Bıraktı.

24.02.2008 01:38

Borçları nedeniyle iflas sürecine giren Profilo Telra’nın kurucusu Jak Kamhi, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı bıraktı.

Kamhi’nin istifa etmesiyle boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Profilo Holding CEO’su Göksen Körezlioğlu getirildi. Profilo Telra’dan yapılan açıklamada, Jak Kamhi’nin istifa etmesi nedeniyle toplanan şirket Yönetim Kurulu’nun, Göksen Körezlioğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Muhsin Cem Erol’un da Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne seçilmesine oy birliği ile karar verdiğini bildirdi.

GRUBUN EN BÜYÜK DEĞERİ: Göksen Körezlioğlu, "Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı neticede bir görev dağılımıdır ve şirketi temsil noktasıdır. Bay Jak (Kamhi) yoruldu biraz. Kendisini resmi kimlikten azat etmek istedik. Her zaman grubumuzun başında ve en tepesinde olmaya devam edecek" dedi. Körezlioğlu, "Bay Jak’ı daha çok kullanacağız. O grubun en büyük değeri" diyerek, Jak Kamhi’nin grubun her zaman başında olduğunun altını çizdi.

İFLASI İSTENMİŞTİ: Profilo Telra’nın bankalara 217 milyon YTL, tedarikçilerine 62 milyon YTL ve işçilerine de 6.8 milyon YTL borcu bulunuyor. Bazı tedarikçilerinin iflas istemi üzerine Profilo Telra da mahkemeden ’iflas erteleme’ talebinde bulunmuştu.

DURUŞMA 11 MART’TA: Profilo Telra’nın sıkıntılar yaşadığını ve iflas erteleme süreci içinde olduğunu belirten Göksen Körezlioğlu, "Henüz mahkeme kesin kararını vermedi. 11 Mart’ta duruşma olacak" diyerek, şunları söyledi: "Borçlarımızı ödemek için kaynaklarımızı hazırlıyoruz. Bankalarla görüşmelerimiz sürüyor. Gerek şirketin, gerek kurumun kaynaklarını transfer ederek ödeme planına bağlayacağı."

ÜRETİM AZ DA OLSA SÜRÜYOR: Profilo Telra’nın üretimine devam ettiğini belirten Göksen Körezlioğlu, şöyle konuştu: "Üretimimiz devam ediyor ama eskiye nazaran çok az. İhracatımız yok denecek kadar az. Türkiye’nin maliyetlerinin tutmadığını ve ihracatın verimli olmadığını düşünüyoruz."

35 yıldır TV üretiyor

PROFİLO Telra, 1972’de üretimine siyah beyaz televizyon üreterek başladı. Yaklaşık 2 bin çalışanıyla yıllık 4 milyon 500 bin adet LCD ve CRT (tüplü) televizyon, 500 bin plazma ve DLP TV, 250 bin adet ev sinema sistemleri/DVD, 400 bin adet yazar kasa ve diğer ürün üretim kapasitesine sahip. Profilo Telra, ürünlerinin elektronik, mekanik ve kozmetik tasarımını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. 115 kişilik Ar&Ge mühendis kadrosu ve 30 milyon dolarlık Ar&Ge yatırımı bulunan şirket, 1991’den bu yana Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Profilo Telra Zorlandı Patron Başkanlığı Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement