Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Ekonomi

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Soruları Yanıtladı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Soruları Yanıtladı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği'nin Türkiye'de kamu mantalitesinin sorgulanması ve yeni bir vizyon ortaya konması açısından bir ilk olduğunu söyledi.

13.11.2012 16:41

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği'nin Türkiye'de kamu mantalitesinin sorgulanması ve yeni bir vizyon ortaya konması açısından bir ilk olduğunu söyledi.

Agah Kafkas, Pfizer'ın BirgiMefar Grup ortaklığıyla Pendik'te kurduğu aşı üretim tesisi açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği'ne ilişkin bir soruya, "Kamu Hastaneleri Birliği'nin Türkiye'de kamu mantalitesinin sorgulanması ve yeni bir vizyon ortaya konması açısından bir ilk. 87 tane kurduk; her ilde bir tane, İstanbul'da 5 tane kurduk. Bir anonim şirket mantığı içerisinde, kamuda alımları toptan yapan, birlikte personel hareketlerini yöneten, kaynaklarını rasyonel kullanan, o ildeki yataklı tedavi hizmeti veren hastanelerin tamamında tek bir işletme mantığı içerisinde sürdürülen bir yapı oluştu" yanıtını verdi.

Kafkas, bu yapı içerisinde 87 tane genel sekreter ve onların tıbbi hizmetler başkanı, idari işler başkanı ve mali işler başkanı olmak üzere 3 yardımcısının bulunduğunu ve hastanelerde hastane yöneticiliği ve büyük hastanelerde başhekimliklerin ayrıldığını kaydetti.

Bugüne kadar 'Devlete kapağı at, 65'e kadar yat' mantığının olduğunu ve 'İş yapmazsanız başınız belaya girmez, kimse de size soruşturma yapmaz' denildiğini aktaran Kafkas, "Biz burada ilk defa 'Kim ne kadar çok üretirse biz o kadar çok maaş vereceğiz, o kadar terfi ettireceğiz. Kim ne kadar performansını artırıyorsa biz o kadar önünü açacağız' diyoruz. Burada artık her ay 70'in üstünde parametreyle incelemeler yapılıyor, puanlar veriliyor. 6 ayda bir değerlendirme yapılıyor, 2 yıllık sözleşmeler her 6 ayda bir feshedilebilir, sözleşmesi yenilenmeyebilir. Başarmışsa da ödüllendirilebilir, maaşı da artabilir. Burada ilk defa performansı, yarışmayı, verimliği öne alan bir mantık içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu sistemin hekimlerin iş güvencesini ve devlet memuriyetlerine ilişkin haklarının elinden almadığına işaret eden Kafkas, "Biz burada yöneticilerimizi sözleşmeli yapıyoruz. Sözleşmesi başarısız olanlar tekrar klasik memuriyetine dönüyor" dedi.

-"Askeri hastanelerin kamu hastanelerine devri" sorusu -

Kafkas, "askeri hastanelerin kamu hastanelerine devredileceği" yönünde haberler olduğunu belirten bir gazetecinin sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Birleştirelim kamu hastanelerine devredilsin diye bir çalışma yok. Sadece Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkım için boşaltıldığından Beyoğlu bölgesinin acil hizmetlerini Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nden yapacağız. Biz Sağlık Bakanlığı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile ve askeri hastanelerimizle çok sıkı bir işbirliği içerisindeyiz. Bu söylenilen olay da bu anlayışın bir parçası olarak sürdürülen bir iş."

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement