Siirt'te üretilen fıstık kolonyası Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediliyor - Son Dakika
Ekonomi

Siirt'te üretilen fıstık kolonyası Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediliyor

Siirt fıstığından üretilen kolonyalar, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edilerek koku salıyor. Üretici, fıstık kolonyasının yanı sıra Siirt'in diğer yöresel ürünleri olan nar kolonyası ve bal kolonyasını da üretmeyi hedefliyor.

06.11.2023 09:48

Siirt fıstığının kolonyası Avrupa'ya koku salıyor

Siirt'ten Avrupa ve Ortadoğu'ya fıstık kolonyası ihracatı

SİİRT - Siirt'te fıstıktan üretilen kolonya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilerek koku salıyor.

Siirt fıstığı; tadı ve kalitesiyle piyasada adından söz ettirirken, üretilen kolonyaları başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç edilerek koku salıyor. Üretici, fıstık kolonyası yanı sıra, "Zivzik narı" ve "Pervari balı" gibi bilinen birçok üründen kolonya yapmayı hedefliyor.

Üretici Burak Şendur, ürün çeşitliliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, işletmenin kurulduğu günden bu yana farklı kokular üretmeye çalıştığını ve ürün çeşitliliği ile kaliteyle bunu sağladığını söyledi.

45 yıldır bu işi yapmakta olduklarını ifade eden Şendur, "Fıstık kolonyasını, fıstık yaprağından ürettik. Şu an çevre illerde çok talep ediliyor. İstanbul, Ankara, Batman, Diyarbakır ve birçok ile hediyelik olarak kolonya gönderiyoruz. Ayrıca İngiltere, Almanya, Rusya, Ukrayna Gürcistan ve Irak'a kolonya gönderimi yapıyoruz. İhracatımız da bulunmaktadır" dedi.

Kaynatma ve damıtma sistemi ile fıstık yaprağının yağını çıkardıklarını aktaran Şendur, "Ayrıca içine birkaç değişik aromada katıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda Siirt'in yöresel ürünleri olan nar kolonyası ve bal kolonyasını çıkaracağız" ifadelerinde bulundu.

Siirt\'te üretilen fıstık kolonyası Avrupa ve Orta Doğu\'ya ihraç ediliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Siirt'te üretilen fıstık kolonyası Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement