SİSİAD ve TÜMSİAD'tan Vali Ahmet Aydın'a ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

SİSİAD ve TÜMSİAD'tan Vali Ahmet Aydın'a ziyaret

SİSİAD ve TÜMSİAD\'tan Vali Ahmet Aydın\'a ziyaret

Siirtli İş adamları Derneği ve Sanayicilerin oluşan SİSİAD ve TÜMSİAD başkanları ve üyeleri Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

06.09.2013 17:49

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Sanayici ve İşadamları Dernek (SİSİAD) başkanı Kemal Bilim, Tüm Sanayici ve İşadamları Dernek (TÜMSİAD) başkanı Cengiz Üstün ile Siirt İşadamları Dernek (SİAD) başkan vekili Ramazan Kızılkan ile şube yöneticileri ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Siirt Sanayici ve İşadamlarını makamında kabul eden Vali Aydın Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek,"Kent'te ekonominin ve turizmin canlanması için önemli alt yapı hizmetlerinin kısa sürede gerçekleştirmeyi hedeflediklerini" belirtti.

Çözüm süreciyle birlikte,üç dilli barış ve kardeşlik kenti Siirt'te barış adacığı ve huzurun hakim olduğunu ifade eden Vali Aydın,"Siirt'te sosyo-ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla devletimiz ve hükümetimiz tarafından önemli yatırım teşviklerinin sağlandığını, ulaştırma ve turizmde alt yapı çalışmalarına ağırlık verildiğini" söyledi

İlimizde yeni bir havaalanı yapılması amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Vali Aydın, "Kurtalan ilçemize kadar olan demir yolunun Siirt' te getirilmesi için de yapılan girişimlerin sonuç verdiğini, demiryolu proje ihalesine çıkıldığını" belirtti.

Bu yıl iki İstanbul Feshanede yapılan Siirt Günleri ile ilimizin tarihi ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde tanıtıldığını ifade eden Vali Aydın, ilimizde de bir yatırım zirvesinin yapılmasını talep eden işadamlarının bu teklifini destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

İşadamları ve sanayiciler adına söz alan Kemal Bilim ve Cengiz Üstün ise, Vali Ahmet Aydın ile birlikte Siirt'in kabuğunu kırdığını ve ilin tanıtımı ve hizmetler noktasında çok önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çektiler.

Siirt Günleri kapsamında İstanbul' da yapılan Siirt yatırım Zirvesinin önümüzdeki aylarda Siirt' te yapılmasını talep eden (TÜMSİAD) dernek başkanı Üstün, Siirt dışında yaşayan İşadamlarını ilimizde yatırım yapmalarını tetikleyecektir dedi.

Ziyaret, dernek başkanlarının Vali Aydın gün anısına, Plaket ve Çiçek sunumu ile sona erdi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi SİSİAD ve TÜMSİAD'tan Vali Ahmet Aydın'a ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement