Sakarya'da "Ürün Toplama Merkezi" inşa edilecek - Son Dakika
Ekonomi

Sakarya'da "Ürün Toplama Merkezi" inşa edilecek

Sakarya\'da "Ürün Toplama Merkezi" inşa edilecek

Sakarya Büyükşehir Belediye Ekrem Yüce, bölge tarımına katkı sağlayacak Ürün Toplama Merkezi için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.

12.06.2021 12:50  Güncelleme: 15:32

Sakarya Büyükşehir Belediye Ekrem Yüce, bölge tarımına katkı sağlayacak Ürün Toplama Merkezi için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, tarımsal kalkınma adına hayata geçirilen projelere bir yenisinin eklendiğini belirtildi.

Açıklamada, Geyve ilçesi Safibey Mahallesi'nde 25 dönümlük arazide inşa edilecek merkez için temel kazısı ve dolgu işlemlerinin başlatıldığı aktarıldı.

Merkez tamamlandığında üreticilerin, kapalı alan içindeki satış alanlarında ürünlerini tüketiciyle buluşturacağı belirtilen açıklamada, "Projenin 2. etabında ise 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu inşa edilecek. Ürünlerin tüketiciye kolay şekilde ulaşacağı ve bozulmadan saklanacağı bu merkez, bölgenin en büyük tarım pazarı olacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, şehre tarımsal kalkınma alanında değer katmak için "çiftçi dostu" belediyecilik anlayışıyla yeni ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Çiftçinin ürünlerini bırakıp alabileceği, satabileceği modern bir alan inşa ettiklerine değinen Yüce, kentte tarımsal üretimin hızlanacağını, verimliliğin artacağını ve çiftçinin kazanacağını belirtti.

Tesisin şehir tarımına yeni bir kimlik kazandıracağına işaret eden Yüce, "Üreticinin ve tüketicinin buluşma yeri olacak olan bu pazarda hedefimiz ürünleri tarladan, sofraya ulaştırmak. Gıda güvenlik zincirinin kurarak halkımızı güvenilir gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Şehir tarımına katma değer kazandıracak olan merkezde paketleme tesisleri yer alacak, ürünler soğuk hava deposunda bozulmadan bekletilerek sonrasında pazarlanacak. Üzerinde titizlikle çalıştığımız bu tesis Sakarya tarımına yeni bir vizyon ve kimlik kazandıracak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sakarya'da 'Ürün Toplama Merkezi' inşa edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement