Tarsus, Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün Sahibi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Tarsus, Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün Sahibi Oldu

Tarsus, Ulusal Kalite Başarı Ödülü\'nün Sahibi Oldu

Bu yıl 20'incisi düzenlenen 'Ulusal Kalite Ödül Töreni'nde Tarsus Belediyesi Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün sahibi oldu.

22.11.2012 08:40  Güncelleme: 08:34

Türk iş dünyasının en prestijli ödülleri 21 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Ulusal Kalite Ödül Töreni'nde sahiplerini buldu. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen 'Ulusal Kalite Ödülü Töreni'ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok sayıda işadamı ve sanayici katıldı.

10 Şubat – 13 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ödül sürecinde 5'i işletme 5'i ise kamu kurumu olmak üzere 10 başvurunun yapıldığı Ulusal Kalite Ödülü'nde 9 katılımcı finale kaldı. 108 değerlendiricinin özverili çalışmaları neticesinde sonuca ulaşılan Ulusal Kalite Ödülü'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin başkanlığında 7 jüri üyesi görev aldı. Ulusal Kalite Ödülleri'nin, kalite alanındaki Türkiye'nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olduğunu belirten Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Durman işletme ve kamu kurumları başvurularının birlikte değerlendirildiğini ve değerlendirmede referans alınan EFQM Mükemmellik Modeli'ndeki tanım ve kavramların güncellendiğini ve günümüzün eğilimleri ile daha da güçlendirildiğini ifade etti. Ayrıca Mükemmellik Modeli'nin 2010 sürümünün kurumların beklentilerini daha yüksek oranda karşıladığını ve çalışmalarına daha fazla katma değer sağladığını belirten Prof. Dr. Mehmet Durman, "Türkiye'de kalite kültürünün artmasında ve toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaşmasında Ulusal Kalite Ödülleri önemli rol oynamakta. Ulusal Kalite Ödülü'nü almak için 20 yıl içerisinde 246 kuruluş başvurmuş ve bu yıla kadar 40 Başarı, 27 Büyük, 5 Mükemmellikte Süreklilik ödülü olmak üzere toplam 72 ödül verildi" dedi

Türkiye'de faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların, 1996 yılından itibaren Avrupa'nın kurumsal mükemmellik konusunda en saygın ödülü olan "EFQM MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ" sürecinde de büyük başarı gösterdiklerini bildiren Prof. Dr. Mehmet Durman, "Bugüne kadar 8'i Büyük Ödül ve 12'si Başarı Ödülü olmak üzere toplam 20 kurum ve kuruluşumuz EFQM MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ kazanmış ve Avrupa'daki örnek başarıları ile hepimiz için gurur kaynağı oldu" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada, kamu kuruluşlarının kutladığını kalitenin devamlı artması gerektiğini söyledi.

Bakan Şahin'den 2012 Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir sunum yaptı.

Ödülün sahibinin Tarsus halkının olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz,

emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarsus ile ne kadar övünseler az olduğunu dile getiren başkan Kocamaz, "Arkadaşlarımızın gayretlerinin neticesidir. Yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu güne kadar hep Tarsus halkını mutlu edecek hizmetleri sunduk. Bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Aslında esas kalite ödülünü vatandaşlarımız beş yılda bir yapılan seçimlerde kendi reyleriyle ortaya koyuyorlar. Ancak bugün Ulusal Kalite Başarı Ödülünü Tarsus belediyesinin alması onur verici bir olay. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, "Belediyemizin zaten konumu sadece Türkiye'de değil, dünyada konuşuluyor. Tarsus'un adı geçmişten bu yana belediyecilik

adına güzel şekilde anılıyor. Bu şekilde de bu güzel hizmetler

taçlandırılmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Tarsus, Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement