Tekstil Devi Karteks'e Operasyon! - Son Dakika
Ekonomi

Tekstil Devi Karteks'e Operasyon!

TMSF'ye devredilen Karteks'in İstanbul'daki binasından mal kaçırıldığı ihbarı alan polis, şirkete operasyon düzenledi. TMSF'den kaçırılmaya çalışılan 30 milyonluk çek ve 85 bin lira ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.

15.10.2016 18:13  Güncelleme: 18:16

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, kayyum atanan Karteks Tekstil Sanayi Ticaret AŞ'nin kasasındaki para ve çekleri kaçırmaya, deposundaki malları piyasaya sürmeye çalıştığı iddia edilen şirket ortağı Mehmet K. ve 3 yöneticisi gözaltına alındı.

TMSF'YE DEVREDİLDİ

Türkiye'nin en büyük tekstil firmalarından ve İplik devlerinden Karteks, Adana Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'na devredildi.

MAL KAÇIRIYORLAR İHBARI GELDİ

Şirketin İstanbul'daki merkezinde TMSF kayyumları daha yönetimi devralmadan dün gece ışıkların söndürülerek mal kaçırıldığı ihbarı alındı.

30 MİLYON TUTARINDA ÇEK VE 85 BİN LİRA NAKİT PARA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri firmaya operasyon yaptı. Baskında, TMSF'den kaçırılmak istenen 30 milyon tutarında çek, ve 85 bin lira nakit türk lirası ele geçirildi. Para ve çeklerin zulalara saklandığı anlaşıldı.

İPLİKLERE EL KONULDU

Operasyonda şirketin sahiplerinden Mehmet Kadı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Şirketin TMSF'den mal kaçırmak üzere 6 tır dolusu ipliği sahte satış yaptığı belirlendi. Bu ipliklere de el konuldu.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ele geçirilen suç unsurları ve gözaltındaki şahısları Adana'ya gönderdi. Şirketin diğer sahiplerinden Halil Kadı'nın firarda olduğu öğrenildi. Şirketin FETÖ'yü finanse ettiği ileri sürüldü

Tekstil Devi Karteks\'e Operasyon!

Son Dakika Ekonomi Tekstil Devi Karteks'e Operasyon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement