Turfanda Yenidünya 150 Lira - Son Dakika
Ekonomi

Turfanda Yenidünya 150 Lira

Turfanda Yenidünya 150 Lira

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 dönüm serasına alternatif olarak yenidünya diken üretici, ürünü mevsiminden 1 ay daha erken hasat ediyor.

29.03.2012 15:33

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 dönüm serasına alternatif olarak yenidünya diken üretici, ürünü mevsiminden 1 ay daha erken hasat ediyor. Turfanda ürünün kilogramı 150 liraya satışa çıkacak.

Örtü altında yetiştirilen bilindik ürünlerin dışında alternatif ürün arayışına girdiğini belirten üretici Mustafa Dudu, "Alternatif ürün arayışındayken sera içerisinde sert kabuklu olmayan yenidünyanın yetiştirilebileceği aklıma geldi ve bu ürünü tercih ettim. Türkiye genelinde üreticiler örtü altında domates ve biber gibi bilindik ürünleri yetiştiriyor. Dolayısıyla üretimde de yoğunlaşma oluyor. Ben de farlı olarak bir alternatif ürün yetiştirmek istedim. Her şeyde olduğu gibi çiftçilikte de yarışmak

gerekiyor. Daha kazançlı bir üretim için ben de bu yarışa dahil oldum" dedi.

5 dönümlük serasına 400 yenidünya fidanı diktiğini söyleyene Dudu, ilk hasattan yaklaşık olarak 500 kilogram ürün almayı hedeflediğini kaydetti.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ise, ilçede örtü altı üretim yapan çiftçilerin alternatif ürün arayışı neticesinde halk arasında yenidünya olarak da bilinen malta eriğine yöneldiğini söyledi. Dölek, "Üreticilerimizin alternatif olarak diktiği yenidünyalar ilk meyvelerini verdi. Örtü altında yenidünya yetiştiriciliğinin yaygınlaşacağını düşünmekteyiz. Yenidünyanın hasadı nisan ayı sonlarına doğru yapılıyor. Oysa serada görüldüğü gibi hasat bir ay erken gerçekleşiyor. Odamız tarafından ilk

meyvelere 150 lira değer biçildi" dedi.

Çiftçiye, Ziraat Odası Başkanı Dölek tarafından teşekkür belgesi de verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turfanda Yenidünya 150 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement