Türk Telekom Bağış Politikasında Değişiklik - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom Bağış Politikasında Değişiklik

Türk Telekom Bağış Politikasında Değişiklik

Türk Telekomünikasyon A.Ş. 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 27 Mayıs'ta yapacak.

26.05.2014 09:59  Güncelleme: 10:13

Türk Telekomünikasyon A.Ş., 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 27 Mayıs'ta yapacak. Genel Kurul öncesinde bağış politikasında değişikliğe giden ve yıllık bağış tutarına üst limit getiren Türk Telekom, 1 milyon TL'nin üzerindeki bağış ve yardımları Yönetim Kurulunun onayıyla, bunun altındaki bağış ve yardımları ise Genel Müdür onayıyla gerçekleştirecek. Bir hesap dönemi içerisinde yapılabilecek toplam bağış miktarı ise 40 milyon TL ile sınırlı olacak.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı yazılı açıklamada şirketin 2013 yılı 2013 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 27 Mayıs 2014'te (yarın) gerçekleştirileceğini bildirdi. Yönetim kurulunun yıllık bağış tutarına üst limit getirilmesi amacıyla bağış politikasında değişikliğe gittiğini vurgulayan Türk Telekomünikasyon A.Ş.,söz konusu politika değişikliğinin ilk genel kurulun onayına sunulmasına karar verildiğini kaydetti. Şirketten yapılan açıklamaya Türk Telekomünikasyon A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile sosyal, kültürel, eğitim amaçlı faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma dernek ve vakıflara, eğitim kurum ve kuruluşlarına, sosyal sorumluluk projeleri yürüten dernek ve vakıflara, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere veya bu gibi kişi veya kurumlara Sermaye Piyasası Kurulu ile Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 1 milyon TL'nin üzerindeki bağış ve yardımları Yönetim Kurulunun onayıyla, bunun altındaki bağış ve yardımları ise Genel Müdür onayıyla gerçekleştirecek. Bir hesap dönemi içerisinde yapılabilecek toplam bağış miktarı 40 milyon TL ile sınırlı olacak.

Yönetim Kurulu kararıyla yapılan tüm bağış ve yardımlarda; bağış ve yardımın şekli, miktarı ve yapılacağı kurum, kuruluş veya sivil toplum kuruluşunun seçiminde şirketin ana sözleşmesine, vizyon, misyon ve politikalarına, şirkete ait etik ilkelere ve şirketin sosyal sorumluluk politikalarına uygunluk gözetilecek. Bağış ve yardım yapılırken Maliye Bakanlığı'nın konu ile ilgili düzenlemeleri dikkate alınacak. Yapılan bağış ve yardımlar, ilgili yılın Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gündeme alınarak ortakların bilgisine sunulacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom Bağış Politikasında Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement