Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu

Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, halen devam etmekte olan ziyareti sırasında iki ülke arasında ticari ilişkileri ve hukuki alt yapıyı güçlendirdiklerini söyledi.

02.11.2012 13:42  Güncelleme: 14:26

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, halen devam etmekte olan ziyareti sırasında iki ülke arasında ticari ilişkileri ve hukuki alt yapıyı güçlendirdiklerini belirterek, şuana kadar 7 tane anlaşma imzalandığını ve kendisine göre bu anlaşmaların en önemlisinin vizelerin kaldırılması olduğunu belirtti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuşan Filat, vizelerin kaldırılmasının çok serbest hareket etme imkanı sağlayacağını söyleyerek, "Bu da iş adamlarının yeni projelere adım atmalarına ve yeni projelerini gerçekleştirmelerine yardım edecek. Aynı zamanda bilgi alış verişi de sağlamış olacağız" diye konuştu.

Vizelerin kaldırılması ile alakalı anlaşma dışında 6 anlaşma daha imzaladıklarını kaydeden Filat, "Özellikle şuanda eğitimle ilgili bir anlaşma imzaladık. Sadece iyi eğitimli insanlarla biz ileriyi görebiliriz, ileriye adım atabiliriz. Bugünkü global dünyada bunu yapmaya mecburuz. Aynı zamanda Çevre Bakanlığı ile yapılan anlaşma da önemli, Dış İlişkiler ile yapılan anlaşma da önemli ancak, tekrar altını çizmek istiyorum; bütün bu anlaşmaların sadece ticaret hacminin artmasına destek verecek anlaşmalar olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Sadece hedefi olan ülkelerin krizi atlatabileceğini ve bunun ekonomik açıdan çok önemli olduğunu dile getiren Filat, bir sonraki aşamada, en yakın zamanda imzalayacakları en önemli anlamanın serbest ticaret anlaşması olduğunu vurguladı.

Filat, şunları kaydetti:

"Bununla beraber diğer konuların da altını çizeceğiz. Özetle ticaret hacmini artırmak için bütün adımları atacağız. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek yılın ilk baharındaki Moldava ziyareti sırasında imzalanacak en önemli anlaşmanın da 'stratejik ortaklık' anlaşması olacağına inanıyorum. Bizim hedefimiz 2015 yılı için 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak. Çok dinamik, her zorlukla başa çıkabilen iş adamlarımız sayesinde bu rakamlara ulaşacağımıza inanıyoruz."

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement