Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Sazak Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Sazak Açıklaması

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Sazak Açıklaması

"Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin dış tehditlere karşı koymadaki başarıları, dünyada olup bitenleri doğru okumalarına ve ekonomilerinin zafiyetlerini yönetebilmeleri...

08.11.2013 13:49

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, gelişmekte olan ülkelerin dış tehditlere karşı mücadeledeki başarılarının, dünyada olup bitenleri doğru okumalarına bağlı olacağını belirtti.

TMB'nin "Ekim 2013-İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nu değerlendiren Sazak, küresel sistemdeki belirsizliklerin devam ettiğini, "risk sarkacı"nın siyaset ile ekonomi arasında gidip geldiğine dikkati çekti.

Sazak, IMF'nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel ekonomi büyüme beklentilerinin 2013 için yüzde 3,6'dan yüzde 2,9'a, 2014 için ise yüzde 4,1'den yüzde 3,6'ya indirildiğini belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerde ise rüzgar ters yönde eser ve büyümenin hızını keser olmuştur. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin dış tehditlere karşı koymadaki başarıları dünyada olup bitenleri doğru okumalarına ve ekonomilerinin zafiyetlerini yönetebilmelerine bağlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğü anımsatan Sazak, inşaat sektörünün ikinci çeyrek büyümesinin ise yüzde 7,6'ya ulaştığını kaydetti. Sazak, sağlıklı büyümenin finansal, sosyal ve çevresel boyutlarıyla sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, TMB'nin "Siyaset/Ekonomi Risk Sarkacı Altında Dünya-Türkiye-İnşaat Sektörü" başlıklı analizine göre, yılın üçüncü çeyreğinde siyaset, ekonomi ve finans alanlarında "şaşırtıcı, sevindirici, kaygı verici bir dizi gelişme" yaşandı. Piyasaları dalgalandıran ve ekonomilerin kırılganlığını artıran etkenlerin başında ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltma kararı ile ABD'nin bütçe krizi ve Suriye'deki iç savaş geldi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Sazak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement