TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak: Kirli Ellerinizi Acentalardan Çekin - Son Dakika
Ekonomi

TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak: Kirli Ellerinizi Acentalardan Çekin

TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak: Kirli Ellerinizi Acentalardan Çekin

TÜRSAB Başkan adayı Emin Çakmak, "Genel kurul öncesi işi gücü, acentaları bıraktık, Başaran beyin ve Firuz Beyin akçeli işlerini konuşuyoruz. Kirli ellerinizi acentalardan çekin" dedi.

31.10.2015 15:42

Başaran Ulusoy'un oğlunun TÜRSAB'a kiraladığı aracın kazaya karışması ile ortaya çıkan olayları değerlendiren Başkan adayı Emin Çakmak ," Genel kurul öncesi işi gücü , acentaların sorunlarını , projeleri bir kenara bıraktık Başaran beyin ve Firuz Beyin akçeli işlerini konuşuyoruz. Bunların derdini çok iyi biliyorum ikisi de rantlarını kaybediyor onun derdine düştü birbirlerin kirli çamaşırlarını ortaya döküyor. Bu kadar acentaya yazık, bu insanlar bu işten evlerine ekmek götürüyor. Artık kirli ellerinizi acentaların yakasından çekin" dedi

"TÜRSAB'I İTİBARSIZLAŞTIRDILAR"

Dünyanın hiçbir yerinde bir sivil toplum örgütünün bu derece maddi skandallar ile gündeme gelmediğini belirten Çakmak, " Başaran Beyin bu tavrını zaten bu işin içinde olan herkes bilir. Senin oğlunun şirketi olabilir, ihalede en uygun fiyatı da verebilir ama 6500 acentacının ve ailelerin vebalini üstleniyorsan etik olarak bu ihaleyi oğluna veremezsin. Bunun hesabını acentalar senden sorar . Aslında işin acı tarafı şudur; TÜRSAB'ı o kadar itibarsızlaştırdılar ki artık acentalarımız o belgeyi araçlarının önüne koymak istemiyor. Başkan çıkıyor 'bakanlığa yardım ediyoruz karşılığında acentalarımıza indirim alıyoruz' diyor. Komediye bakar mısınız ? Biz hakkımız olanı almak için usulsüzlükler yapıyoruz. Hakkımız olanı alabilmek için kapı kapı dolaşır duruma düştük. Ama artık bu ve bunun yarattığı zihniyeti yok edeceğiz. TÜRSAB'ımızı geri alıp elimizdeki belgeyi yasa zoru ile değil iftihar ederek taşıyacağız" dedi.

"HESAP SORACAĞIZ"

Hesap veren bir birlik yönetimi kuracaklarını belirten Çakmak, " Başkanın yönetimindekiler, biz hiç bir şey bilmiyoruz diyor. Hadi 2'inci başkanın , denetim kurulu başkanın hiçbir şey bilmeden ,duymadan koltuklara oturdular. Peki sayın başkan hiç bir şey bilmeyen bu adamları niye yanında taşıdın ? Nasıl bir çıkar ilişkiniz vardı? Bunların tek tek gün yüzüne çıkması gerekmektedir. Baba oğul bir olmuşlar TÜRSAB'ın içini boşaltmışlar. Sadece müsteşar arabası değil Başaran bey Başkan sıfatını kullanıp tüm BYK araçlarını da oğlunun şirketinden kiralamış. Bu en hafif tabiriyle makamı kendi çıkarına kullanmaktır. Bir veznedarın zimmetine para geçirmesinden farkı yoktur. Bunlar Buz dağının görünen kısmı, kim bilir bilmediğimiz daha neler var. Yönetime geldiğimizde hepsinin hesabını soracağız. Kendi oğluna ihale veren başkandan, genel kurulda 50 milyonun hesabını veremeyen ikinci başkandan. Birlik havacılığı kurup koltuk pazarlıklarında olan denetim kurulu başkanından hepsinden haklarını yedikleri acentalar adına hesap soracağız.

"HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURMAYAN ŞEYTANDIR"

Seçime üç ay kala adaylığını açıklayan Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya'yı da eleştiren Çakmak, " Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir. Kendisi "haksızlığın karşısında duran şeytandır" diyor. Evet sonuna kadar katılıyorum. 8 yıldır ikinci başkanlık yaptığın bir kurumda bu işlere sesini çıkarmadın, Acentalar inim inim inlerken Başkanınla baronlar kulübünü kurarken sesini çıkarmadın. Birlik havacılık ile hac umrecileri iflas ettirirken sesini çıkarmadın. Başkan oğluna ihale verirken sesini çıkarmadın. Acentalar yüzde ikilere mahkum edilirken sesini çıkarmadın. Başkan ile beraber 8 yıldır BYK ataması yaparken sesini çıkarmadın. Şimdi yok efendim tek adamlık, yok efendim usulsüzlük var diyorsun da bu ihaleler ne zaman yapıldı birde bunu açıkla . Bu ihale yapılırken senin TÜRSAB'taki görevini açıkla. Şimdi şeytanlıktan vaz mı geçtin ? Hiç kusura bakma şeytanlık ruhtadır dilde değil" dedi

ÇOCUK GİBİ DAVRANMA

Firuz Bağlıkaya'nın ben ispiyoncu değilim açıklamasına da yorum yapan Çakmak, "Arkadaş iyice komikleşti. Ortaya çıkmış çocuk gibi 'ben ispiyoncu değilim' diye bağırıyor. Sonrada bizim ve acentalarımızın zekasını test etmeye kalkıyor. Sen zeka ortalaması yapmayı bırakıp önce TÜRSAB tüzüğünü oku. Orada karar alma şekilleri, başkanın, ikinci başkanın ve genel sekreterin görev tanımları vardır. Sen nasıl bir yöneticisin ki başkan oğlunun firmasında 75 tane araç kiralıyor senin haberin olmuyor. Sen nasıl bir yöneticin ki başkan şirketler açıyor senin haberin olmuyor. Sen 8 yıl hangi menfaatlerin için o koltuğa oturdun. Hangi amaçlar için 18 yıllık kötü yönetime ortak olup savunuculuğunu yaptın. Bu kadar usulsüzlükler , haksızlıklar yapılırken ben bilmezük tavrı çok komik duruyor. Madem 8 yıldır sana hiçbir söylemeden bu işler yapılıyorsa bir yöneticilik zafiyetin var, o zaman hangi yüzle ben başkan adayıyım diye ortalarda kendini parçalıyorsun. Senin ikinci başkanı olduğun TÜRSAB bu hale getirdi bu acentaları" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak: Kirli Ellerinizi Acentalardan Çekin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement