Tv Kumandasıyla Alışveriş İmkanı - Son Dakika
Ekonomi

Tv Kumandasıyla Alışveriş İmkanı

Tv Kumandasıyla Alışveriş İmkanı

TTNET'in yeni dönem TV platformu Tivibu, yenilikçi uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek iş ortakları MasterCard ve CordisNetwork ile birlikte televizyon üzerinden e-ticaret dönemini başlattı.

31.10.2013 13:57

TTNET'in yeni dönem TV platformu Tivibu, yenilikçi uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek iş ortakları MasterCard ve CordisNetwork ile birlikte televizyon üzerinden e-ticaret dönemini başlattı.

Tivibu Ev kullanıcıları Tivibu Çarşı uygulamasıyla artık televizyon ekranı üzerinden ve sadece Tivibu kumandasını kullanarak alışverişlerini rahatlıkla yapabilecek. Tivibu Ev kullanıcıları, Tivibu Çarşı içinde yer alan farklı markaların mağazalarını ziyaret edebilecek, kataloglardan ürün detaylarını inceleyebilecek. Kullanıcılar beğendikleri ürünleri MasterCard logolu tüm kredi kartları aracılığıyla güvenli bir şekilde satın alabilecek.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, " Türkiye'de dijital dönüşümün inovatif fikirlere yapılacak yatırımla sağlanabileceğini düşünüyoruz. E-ticareti bambaşka bir platforma taşıdık. Türkiye'den dünyaya örnek olacak dijital çözümlerin sunulması, başarı hikayelerinin yazılması için global iş ortaklarımız ile beraber yeni uygulamalar geliştiriyoruz. Tivibu Çarşı bu vizyonun başarılı bir örneği" dedi. MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, " Tivibu Çarşı uygulaması dünyada bir ilk, faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Cardtek Group Genel Müdürü Murat Göksenin Güzel, "Tivibu Çarşı uygulaması sayesinde tüketiciler güvenli bir şekilde televizyonlarından alışveriş yapma şansını elde edecek" dedi.

Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence şirketi TTNET teknolojik yeniliklerine Tivibu Çarşı ile devam etti. Bu yıl TTNET 360 vizyonu doğrultusunda dijital reklamcılık ve e-ticaretten, dijital ödeme ve tahsilat sistemlerine kadar birçok teknolojik yeniliği pazara sunan TTNET, Tivibu Çarşı ile bu açımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.

Türkiye'yi yeni teknolojilerle tanıştırmayı ve pazarı iş ortaklarıyla birlikte büyütmeyi hedefleyen TTNET, Tivibu Çarşı ile hem dijital ekosistemi güçlendirecek hem de dijital dünyanın ekonomiye katkısını artıracak adımlarını sürdürdü.

Televizyon üzerinden alışveriş yapma imkanı sunan interaktif alışveriş uygulaması "Tivibu Çarşı" bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

TTNET'in, MasterCard ve Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork işbirliği ile gerçekleştirdiği interaktif alışveriş uygulaması olan Tivibu Çarşı, izleyicilerin Tivibu kumandasını kullanarak Tivibu Ev üzerinden rahatlıkla alışveriş yapmasını sağlıyor.

Tivibu Çarşı ile televizyon üzerinden e-ticaret dönemi başladı. Tivibu Ev servisi kullanıcılarının yararlanacağı interaktif uygulama ile televizyon üzerinden rahatlıkla alışveriş yapılabilecek. Kullanıcılar Tivibu Ev kumandalarında yer alan "interaktif" tuşuna basarak Tivibu Çarşı'ya kolayca ulaşabilecek.

Tivibu Çarşı'da kullanıcılar, farklı markaların mağazalarında gezinebilecek, kataloglardan ürün detaylarını inceleyebilecek. Kullanıcılar beğendikleri ürünleri MasterCard logolu tüm kredi kartları aracılığıyla güvenli bir şekilde satın alabilecek. Kart bilgileriyle birlikte www.tivibucarsi.com üzerinden yalnızca bir kez kayıt oluşturmaları yeterli olacak.

İlk olarak Türkiye'nin alışveriş kanalı DShopping'in kapılarını açtığı ve çok yakında Türkiye'nin lider teknoloji marketi Teknosa ile Amerika'nın en büyük pizza zincirlerinden Little Caesars Pizza'nın da yer alacağı Tivibu Çarşı'da, Türkiye'nin en büyük online alışveriş siteleri de yer almaya başlayacak.

Tivibu Çarşı uygulaması için geliştirilen altyapı ile birlikte Tivibu Ev kullanıcıları, yakın dönemde, ayrıcalıklı alışveriş deneyimlerine bir yenisini daha ekleyecek. Tivibu Ev kullanıcıları, dizilerdeki ya da filmlerdeki oyuncuların beğendikleri elbiselerini ve aksesuarlarını, kumandalarının tek tuşu ile satın alabilecek.

Tivibu'nun markalara sunduğu inovatif reklamcılık uygulamasıyla Tivibu Çarşı'ya katılan markalar, ürünlerini hedefledikleri belli bir bölgede, son derece etkili bir şekilde ilgili hedef kitleye duyurabilecekler.

Tivibu Çarşı uygulamasının basın toplantısında bir konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, "TTNET 360 vizyonumuz ile dijital ekosistemi büyütmeye ve hayatı kolaylaştıracak çözümler sunmaya odaklandığımızı söylemiştik. Yeni dijital yol haritamızı oluştururken global ve yerel iş ortaklarımıza çağrıda bulunmuştuk. Bu yıl içerisinde e-ticaret, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda önemli teknolojik yenilikleri ve çözümleri kullanıcılarımızın hizmetine sunduk. Tivibu Çarşı uygulaması dijital inovasyon temelli yeni vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olacak. İş ortaklarımız MasterCard ve Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork ile hayata geçirdiğimiz Tivibu Çarşı uygulaması, e-ticaret alanına da yeni bir boyut kazandıracak. Dijital çarşımızı büyütmek ve geliştirmek için buradan farklı sektörlerdeki tüm markalara, yayıncılara, dizi, film ve program yapımcılarına çağrıda bulunuyoruz. Yerel markalar Tivibu Çarşı'da mağaza açarak sadece hizmet verdikleri bölgede ürünlerini ilgili hedef kitleye tanıtıp reklam maliyetlerini azaltabilecekler." dedi. Tivibu platformunun şimdiye dek Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiğini vurgulayan Kaya, yeni dijital çözümler ve teknolojiler geliştirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, "MasterCard İstanbul ofisi olarak, "hızlı büyüyen pazarlar" diye adlandırılan 10 ülkenin yönetiminden sorumluyuz. Bugüne kadar rekabetçi ve yeniliklere açık bir coğrafyada, hem Avrupa'ya hem de dünyaya referans teşkil edecek ödüllü uygulamalar geliştirdik ve kendi alanımızda ilklerin markası haline geldik. Şimdi dünyada bir ilki daha gerçekleştiriyoruz ve herhangi bir ağa bağlanabilen tüm cihazları ödeme sistemlerine entegre etme yolundaki kurumsal vizyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşıyoruz. Dünyada ilk kez internete bağlanabilen televizyonlar üzerinden uçtan uca açık, çevrim içi ve entegre bir alışveriş çözümü sunuyoruz. Bu uygulamayı Mastercard'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi. MasterCard'ın e-ticarete verdiği öneme de değinen Güney, sözlerine şöyle devam etti "Türkiye'de e-ticaret her yıl ortalama yüzde 50 oranında büyüyen, önü çok açık bir alan. E-ticaretin ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz ve e-ticaretin gelişmesi adına çalışmalarımıza her platformda devam ediyoruz. İş ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu çalışma da, e-ticarete verdiğimiz önemin bir göstergesidir."

Tivibu Çarşı uygulamasına teknik yazılım desteği sağlayan Cardtek Group'un Genel Müdürü Murat Göksenin Güzel, Türkiye'nin en önemli iletişim şirketlerinden biri olan TTNET ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork'ün Tivibu Çarşı uygulamasının arkasındaki teknolojiyi hayata geçirdiğini belirten Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: "Grup şirketlerimizin faaliyet gösterdiği alanlarda daima ilklere imza atması bizim için gurur kaynağı olmuştur. Dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan Tivibu Çarşı uygulaması sayesinde de tüketiciler hiçbir güvenlik sorunu olmaksızın televizyonlarından alışveriş yapma şansını elde edecek. CordisNetwork mühendislerinin uzun süren çalışmaları sonucunda sorunsuz şekilde çalışan bir teknoloji altyapısı oluşturuldu. Bu da tüketicilerin güvenli, kolay ve üstelik de kısa sürede satın alma işlemini gerçekleştirmesini sağlayacak." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tv Kumandasıyla Alışveriş İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement