Yunanistan İsrailli Sermayenin Peşinde - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan İsrailli Sermayenin Peşinde

Yunanistan İsrailli Sermayenin Peşinde

Yunanistan Özelleştirme Ajansı Başkanı Mitropulos, İsrailli alıcıları bulmak amacıyla İsrail'i ziyaret ediyor.

08.04.2012 11:48  Güncelleme: 12:10

Yunanistan Özelleştirme Ajansı Başkanı Mitropulos, İsrailli alıcıları bulmak amacıyla İsrail'i ziyaret ediyor Ciddi bir kriz içerisindeki Yunanistan, kamu varlıklarını satmak için kollarını sıvarken Özelleştirme Ajansı Başkanı Kostas Mitropulos, İsrailli alıcıları bulmak için İsrail'i ziyaret ediyor.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Mitropulos'un İsrail ziyaretine ilişkin "Yunanistan, Limanlar, Şirketler ve Yollar İçin İsrailli Alıcıları Arıyor" başlıklı haberinde Mitropulos için "Özelleştirme ajansı başı, İsrailli yatırımcıların ilgi ifade ettiklerini söyledi" dedi.

Mitropulos'un İsrail'de gazetecilere konuşurken 12 liman, 34 havaalanı ve bazı kalkınma projelerini yatırımcılara sunduklarını belirten gazete, satılmak istenen varlıkları arasında Batı Yunanistan ile Türkiye'yi bağlayan 650 kilometrelik karayolunun da bulunduğuna dikkat çekti. Gazete şunları da yazdı:

"Yunan yetkilisi, İsrailli yatırımcıların, özelleştirilmekte olan bazı Yunan varlıklarına ilgi duyduklarını ifade ettiklerini söyledi. Ona göre, İsrailli bir yatırımcı grubu, kamuya ait gaz şirketi DEPA'nın özelleştirilmesine ilgi duyduğunu bildirdi ve iki İsrailli şirket de, Atina'nın eski uluslararası havaalanına ilişkin dev proje ile ilgileniyor. Bu inşaat projenin maliyetinin 5.5 milyar doları bulması bekleniyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Yunanistan İsrailli Sermayenin Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement