Zekeriya Mutlu: "Ne İş Olsa Yaparım" Anlayışı Bitti - Son Dakika
Ekonomi

Zekeriya Mutlu: "Ne İş Olsa Yaparım" Anlayışı Bitti

Zekeriya Mutlu: "Ne İş Olsa Yaparım" Anlayışı Bitti

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (İESOB) bağlı İzmir Terzi ve Konfeksiyoncular Odası tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı.

04.03.2016 13:22

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (İESOB) bağlı İzmir Terzi ve Konfeksiyoncular Odası tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, eğitime katılanların işletmelerin başarı oranlarının daha yüksek olduğunu kaydetti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasında düzenlenen törene Oda Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB Kuzey Müdürü Özgür Armaneri, KOSGEB Güney Müdürü Recep Özçevik de hazır bulundu.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerler sertifika töreni gerçekleştirildi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, 2016 yılında 750 girişimciye daha eğitim verecekleri müjdesini verdi. İESOB Konferans Salonunda girişimcilere seslenen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, "Artık sanayileşen toplumun iş gücünden ziyade makinelere ihtiyacı var. Bu yüzden istihdam küçük işletmeler tarafından sağlanacak. Küçük girişimcilere ihtiyaç var fabrikalar makineleşiyor. İnsan ihtiyacı azalıyor insanların çalıştığı yer küçük esnaf. Küçük işletmeleri çoğaltmak lazım ki işsizliğin önüne geçelim" dedi.

"NE İŞ OLSA YAPARIM" ANLAYIŞI BİTTİ

Günümüzde 'Ne iş olsa yaparım' anlayışının terk edildiğini hatırlatan Mutlu, şöyle konuştu:

"İş bulmak zor, bir ülkenin gelişmişliğin göstergesi ülkenin sahip olduğu girişimcilik potansiyelidir. Girişimciliğin önemi işsizlik oranına göre artar nerede işsizlik varsa girişimciliğin önemi artıyor. Ne iş varsa yaparım devri bitti. Bizde döşemeci, elektrikçi kaportacı arıyorlar o nedenle yaptığın işte en iyisini yapmak lazım. İnsanlar üretime yönelik iş aramıyor bu anlayış değişmelidir." Mutlu, KOSGEB girişimcilik eğitimi alan işletmelerin 3 yıl boyunca yüzde 90 ayakta kaldığını belirterek "girişimcilik kursuna katılmayanlar ise ilk 6 ayda yüzde 60 kapatıyor. Bu yıl 750 kişiye yeni eğitim vermeyi planlıyoruz" dedi.

HİBE 50 BİN TL'YE KREDİ 100 BİN TL'YE ÇIKTI

KOSGEB Güney Müdürü Recep Özçevik, 2023 hedefleri için sıçrama yapılması gerektiğine dikkat çekti. Uygulanan girişimcilik desteklerinin milli bir bakış oluşturduğuna dikkat çeken Özçevik, "İşsizliği ve istikrarsızlığı önlemek için bu proje yapılıyor. Bu dönemde destek alacak olanlar daha şanslı hibe 50 bin TL'YE kredi 100 bin TL'ye çıktı" dedi. İzmir'e 2015 yılında 20 milyon TL'nin üzerinde destek sağlandığını ve halen ödenme bekleyenler ile bu rakamın artacağını belirten Özçevik, sadece yeni kurulan şirketlerin değil hali hazırdaki işletmelere de özel desteklerden yararlanmaya çağırdı. Yeni kurulacak işletmelere de inovatif ve niş projelerde yer alma çağrısı yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Zekeriya Mutlu: 'Ne İş Olsa Yaparım' Anlayışı Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement