Diyarbakır Baro Başkanı: KCK'da Neredeydin HSYK - Son Dakika
Güncel - Operasyon

Diyarbakır Baro Başkanı: KCK'da Neredeydin HSYK

Diyarbakır Baro Başkanı: KCK\'da Neredeydin HSYK

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, HSYK'nın bildirisini yerinde bulduğunu belirterek, "Keşke aynı duyarlılığı KCK'da da gösterseydi" dedi.

27.12.2013 18:22

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından dün kamuoyuna yapılan duyuruyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HSYK'dan bütün hukuki durumları karşısında aynı tutumu göstermesini beklediklerini kaydeden Elçi, "KCK operasyonunda seçiliş insanların eline kelepçe takıldığında da ilgili savcılar neden buna müdahale etmediğini bilmek isterim. Bu bir çifte standarttır bunu belirtmek isterim öncelikle. Ancak HSYK'nın açıklamasının da doğru olmadığı anlamına da gelmiyor. Ben açıklamanın içeriğini doğru buluyorum" dedi.

"İLKESEL OLARAK YANLIŞ BULMUYORUM"

Önemli ve kapsamlı bir soruşturmanın sürdüğü bir ortamda savcının yetkilerine müdahale edilmiş olması çok yanlış olduğunu dile getiren Elçi şöyle dedi:

"Anayasa ve yasaya aykırı yönetmelik değişikliğinin olması Başbakan gibi önemli devlet yetkilerinin soruşturmaya etkileyici, yönlendirici ve soruşturma makamlarını baskı altına alan açıklama girişimleri karşısında HSYK'nın kamuoyuna yaptığı açıklamayı yerinde görüyorum.
İdari görevleri olan bir kurumun bu kadar hayati bir meselede görüşlerini kamuoyuyla paylaşmasını doğru buluyorum. Toplumu yakından ilgilendiren rüşvet ve yolsuzluk gibi önemli bir soruşturmaya ilişkin kamuoyunun dikkatini çekmek açısından ben ilkesel olarak yanlış bulmuyorum"

"MÜDAHALEYİ HUKUKA AYKIRI BULUYORUZ"

Soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Aktaş'ın yeni yönetmeliğe rağmen basın soruşturma dosyasını basın ile paylaşmasıyla ilgili olarak ta Elçi şunları söyledi:

"Bütün bunlar yargı içerisinde farklı grupların birbiri ile çatışma içerisine girdiğini gösteriyor. Türkiye'de vatandaşların hak ve hürriyetlerini tehdit eden, tedirgin eden, kaygılandıran ve yargıya olan güveni sarsan bir durumdur. Yargıda farlı gruplaşmaların, farklı eğilimlerin olması düşünülemeyecek bir durumdur. Ne yazık ki Türkiye'de durum şu anda budur. Bunun ortadan kaldırılması için farklı yol ve yöntemler tabiî ki başvurulması gerekiyor ama ortada çok ciddi bir rüşvet ve yolsuzlukların yapıldığı ve soruşturmayı yürüten savcıya müdahaleyi haklı kılmaz. Dolayısıyla soruşturmayı yapan savcıya müdahaleyi biz hukuka aykırı buluyoruz"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel - Operasyon Diyarbakır Baro Başkanı: KCK'da Neredeydin HSYK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement