11. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

11. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi Başladı

11. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi Başladı

Melikşah Üniversitesi ve Lojistik Derneği tarafından 2 gün sürecek '11. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi', 'Fırsatları ve Tehditleri Yönetme' teması altında başladı.

11.11.2013 10:35  Güncelleme: 10:33

Melikşah Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan kongrenin ilk gün oturumu Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını Melikşah Üniversitesi Öğretil Üyesi, Kongre Başkanı ve İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Caner Cebeci yaptı. Kongre hakkında bilgiler aktaran Cebeci, Türkiye ve dünyada lojistik sektörünün ticarette çok önemli alan teşkil ettiğini belirterek, şunları söyledi; "Lojistik alanda yapılması gereken çok çalışma var. Dünyada ve Türkiye'de lojistik ve arz zincirindeki gelişim çok hızlıdır. Bu nedenle 2023 yılı ve 2050 senaryoları için hedefler belirlendi. Bu kongrede bize benzersiz fırsatlar sunuyor."

Yrd. Doç. Dr. Caner Cebeci, küresel ticaret hayatında karşılaşılan önemli zorluklardan birisinin ticaretin artan büyüklüğü ile başa çıkmak, ticarette ortaya çıkan yeni fırsatlar, lojistik ve arz zincirlerini etkilemekte olduğunu söyledi. Cebeci, "Daha önce hiç görülmeyecek şekilde bir etkiden bahsedebiliriz. Gelişen ve gelişmiş ekonomilerde yaşanan zorluklarda budur. Yeni ortaya çıkan ticaretin olası etkileri minimize etmemiz gerekir. Hem profesyonel hem teknik bilgi ve yetkinliği ile kalifiye yeni mezun öğrencilerden faydalanarak bu sistemi daha da iyileştirmek gerekir. Bununla birlikte bu bağlamda üniversitelerimiz ve işletmelerimiz arasında güven tesis edilmelidir. Üniversiteler ve endüstri arasında güçlü bir ilişki kurabilirsek, arz lojistik yönetimde başarılı olacağız. Bu kongre önemli katkılar sağlayacaktır." diye konuştu. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şehrin Avrupa ile Orta Asya arasında tam ortada olan bir kent olduğunu ve dünyanın lojistik bir merkezi olabileceğini ifade etti. Düzgün, artık dünyanın giderek global bir köye dönüştüğünü belirterek, şunları söyledi; "Her ürünü dünyanın her yerinde rahatlıkla buluyorsunuz. Bu lojistik ve tedarik hizmetlerinin öneminin giderek arttığını gösteriyor. Güney Amerika'nın Kolombiya ülkesinde açan bir çiçeğin aynı canlılığı koruyarak Moskova'daki bir restorantta bulabiliyorsunuz. Bu aynı canlılıkta bulunabilmek için tedarik ve lojistik hizmetlerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılması çok önemlidir. Bunu başarıyla yapan ülkeler gelecekte dünya ekonomisinde önemli pazara ve paya sahip olacaktır. Kongrenin her yıl yeni gelişmeler, olabilecek gelişmelerin anlatılarak düzenlenmesi çok önemlidir. Bu kongrede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kayseri'de olmasından da ayrı bir mutluluk yaşıyoruz."

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, yaptığı konuşmada kongrenin Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Mat, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof. Gülçin Büyüközkan, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Melikşah Üniversitesine teşekkür etti. Son 10 yılda artan ticaret faaliyetlerden dolayı lojistik hizmetlerinin Türkiye açısından önemli bir endüstri olduğunu aktaran Büyüközkan, "Lojistik hizmetler, sürdürülebilir büyüme ve piyasada daha yüksek paya sahip olma yeni ürünlerinin rekabet ortamında başarılı olarak sunulması için önemlidir. Bu hedefler açısında arz zinciri önemli yer teşkil eder. Bunları anlatmak içinde bu kongrenin 11'incini düzenleniyor. Hem lojistik arz zinciri hem de profesyonel hem akademi alanında önemli katkılarda bulunacağız. Görüş alış verişinde bulunacağız. Bu konular küresel kalkınma hızı ile ilgili olarak diğer konular açısından tartışılacaktır." dedi.

LODER Başkanı Büyüközkan, derneklerinin faaliyetleri hakkında da bilgiler vererek, katılımcıların gerektiğinde gelecekteki trendleri takip etme imkanının bulacaklarını, uygulamalı sonuçlarını araştırabileceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 11. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement