14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Genç Memur Sen Kastamonu Temsilcisi Vaysaloğlu: "Rabia, artık Mısır’da bir meydanın adı değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır"

14.08.2014 17:00

14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Nasrullah Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ümit Vaysaloğlu, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Dünyadaki zulüm kuşatmasını insanoğlunun bitirebileceğini ifade eden Vaysaloğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşetin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini, sen yerle bir edeceksin. Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen 'dur' diyeceksin. Döktükleri mazlum kanlarının üzerine iktidarlarını inşa etmek isteyen petrol diktatörlerini sen devireceksin. Çocukları öldürülen anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine hadlerini sen bildireceksin. Sen susmasaydın, ayağa kalksaydın, hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, İsrail, Filistin ve Gazze'de soykırım yapamaz, Afrika'nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmazdı. Rabia, artık Mısır'da bir meydanın adı değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır."

Grup, basın açıklamasının ardından Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine slogan atarak dağıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement