"21.yüzyılda Su Güvenliği ve Türkiye' Konferansı - Son Dakika
Güncel

"21.yüzyılda Su Güvenliği ve Türkiye' Konferansı

"21.yüzyılda Su Güvenliği ve Türkiye\' Konferansı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, “Bizim asıl görevimiz su hizmeti.

12.12.2013 17:08

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, "Bizim asıl görevimiz su hizmeti. Su hizmeti denilince içme suyunun üretiminden dağıtımına kadar olan bütün sistemin en ekonomik şekilde nasıl uyguladığımızı Türkiye'ye örnek olsun diye buradayız" dedi.

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında '21.Yüzyılda Su Güvenliği ve Türkiye' konferansı 0DTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Konferansa katılan KASKİ Genel Müdürü Batukan, yerel yönetimlerde Kayseri'yi tanıtmak için konferansa katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim asıl görevimiz su hizmeti. Su hizmeti denilince içme suyunun üretiminden dağıtımına kadar olan bütün sistemin en ekonomik şekilde nasıl uyguladığımızı bir Türkiye'ye örnek olsun diye buradayız. Çalışmalarımızı katılımcılara sunup anlatmayı çalışacağım."

Çalışmalarının sadece KASKİ'nin kendi bünyesinde yapılmadığını ifade eden Batukan, " Hacettepe Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin değerli hocalarının katkıları ile beraber çalışmalar yapıldı. Burada bizim su kaynakları üretim tesislerimizde yaptığımız bilimsel çalışmaları sunarak katılımcılara bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Bütün bunlar yapılırken suyun önemli bir değere sahip olduğunu anlatmaya çalışacağız. Konuşmacılar suyun sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında çok önemli olduğu için küresel ısınma ile birlikte su kaynakları ile ilgili tasarrufları farklı gelişmelerin olabileceğini ifade ettiler. Biz yerel yönetimler olarak bu kaynakları nasıl kullanıyoruz nasıl değerlendiriyoruz 1 milyona yakın Kayseri şehrine su verirken nelere dikkat ediyoruz. İçme suyu ne amaçla kullanılıyor. Su kayıp kaçık oranlarımız nedir? Havzalarımızın durumları, Erciyes dağının durumu ile ilgili detaylı bilgi sunarak katılımcılara faydalı olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Batukan, konuşmasının ardından hazırladığı sunum ile KASKİ çalışmalarını katılımcılara anlatarak bilgi verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel '21.yüzyılda Su Güvenliği ve Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement