24 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tur Midibüsünü, 'Tamirci Bilirkişi' de İnceleyecek - Son Dakika
Güncel

24 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tur Midibüsünü, 'Tamirci Bilirkişi' de İnceleyecek

24 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tur Midibüsünü, \'Tamirci Bilirkişi\' de İnceleyecek

Marmaris'te 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı midibüs kazasının nedenini bulmak için oluşturulan bilirkişi heyetine çekirdekten yetişen bir tamirci de çağrıldı.

23.05.2017 10:21  Güncelleme: 10:49

İzmir'den Anneler Günü kutlaması için geziye çıkanları taşıyan tur midibüsünün, kontrolden çıkıp alt yola savrularak bir otomobilin üzerine düşmesi sonucu 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı kazanın nedenini bulmak için savcılık farklı bir adım attı.

ÖLÜM MİDİBÜSÜNDEKİ ARIZAYA DAİR BİR İZ YOK!

Üç savcının inceleme başlattığı kazanın nedeni olarak 'fren boşalması' denilmesine rağmen, araçtaki arızanın sırrı çözülemedi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz'un talimatıyla, midibüsteki arızanın belirlenebilmesi için farklı bir yol izlendi.

USTA TAMİRCİ BİLİRKİŞİ HEYETİNDE...

Hem akademisyen, hem de çekirdekten yetişmiş tamirciden oluşan bilirkişi heyeti oluşturuldu. Bilirkişi heyetinin, hurdaya dönen midibüs üzerinde inceleme yapıp, tespitlerini rapor haline getireceği açıklandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

13 Mayıs'ta Anneler Günü kutlaması için İzmir'den yola çıkan, 34 yolcuyu taşıyan Armağan Serttaş yönetimindeki tur midibüsü, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi'nde, keskin virajların bulunduğu rampada kontrolden çıktı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda 30 metreden alt yola savrulan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada 24 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kazadan sonra, şoför Armağan Serttaş'ın da öldüğü midibüsün sahibi olan B.Ç., tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 24 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tur Midibüsünü, 'Tamirci Bilirkişi' de İnceleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement