2erdoğan: Biz Kimsenin Özel Hayatına Müdahale Etmedik - Son Dakika
Güncel

2erdoğan: Biz Kimsenin Özel Hayatına Müdahale Etmedik

2erdoğan: Biz Kimsenin Özel Hayatına Müdahale Etmedik

KATAİNEN.Finlandiya'ya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

06.11.2013 18:42

Başbakan ERDOĞAN FİNLANDİYA BAŞBAKANI İLE ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

KATAİNEN: İKİLİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Finlandiya'ya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan karma öğrenci evleriyle ilgili bir soru üzerine '11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır . Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız' dedi.

Basın toplantısında ilk önce konuşan Finlandiya Başbakanı Katainen AB görüşmelerinde Türkiye'yi her zaman yanına almak istediklerini söyledi. İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek için atılacak çok adımlar olduğunu söyleyen Katainen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık konularında ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Katainen Suriye konusunda da Erdoğan'dan geniş bilgiler aldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan da konuşmasına Başbakan Katainen'e gösterdikleri ev sahipliği için teşekkür ederek başladı. Finlandiya'ya 4. gelişi olduğunu ifade eden Erdoğan bugün de kapsamlı bir programla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Erdoğan, Finlandiya'nın Türkiye ile olan mazisinin çok eskiye dayandığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu'nun Finlandiya'yı tanıyan ilk ülkelerden olduğunu hatırlattı. Erdoğan, 196 iş adamı ile Finlandiya'ya geldiklerini belirtti.

Finlandiya Başbakanı ile bölgesel konuları da görüştüklerini söyleyen Erdoğan, Suriye ve İran'daki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin şu anda 600 bin Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini belirten Erdoğan, 'Suriye'den gelenlere desteğimiz sürecek' dedi.

Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili bir soru üzerine Katainen Fasılların açılmamasının AB kaynaklı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımı ve İstanbul Belediye Başkanlığı'na olası adaylığı ile ilgili soruyu ise yanıtlamak istemedi değerlendirmeyi CHP'ye bırakan Erdoğan Sarıgül için 'yeni parti üyesi olmuş bir zat' dedi.

Kız ve erkek öğrencilerin birlikte kalmamaları gerektiğiyle ilgili açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, gazeteciye şunları söyledi: 'Birileri özel olarak görevlendirilmiş öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olsaydık . 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır . Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2erdoğan: Biz Kimsenin Özel Hayatına Müdahale Etmedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement