30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne'de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne'de Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne\'de Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 90'nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de törenlerle kutlandı.

30.08.2012 15:04

30 Ağustos Zafer Bayramının 90'nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de törenlerle kutlandı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54'ncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra törenler Talatpaşa Caddesi'nde devam etti. Talatpaşa caddesindeki törenlerde Vali Duruer, Belediye Başkanı Sedefçi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Demirci tören aracına binerek halkın bayramını kutladı. Törenin sonunda yürüyerek Orduevine giden Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54.cü Mekanize Tugay komutanı Cengiz Demirci'ye komando koyafeti giyen küçük bir çocuk selam verdi. Küçük çocuğun selamına Tugay komutanı Demirci selamla karşılık verirken Vali Duruer'de çocuğu kucağına alarak bir süre sevdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, "Bu büyük zafer, Türk bağımsızlığının kaynağı olmasının yanında ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılabını başlatan bir kıvılcımdır. Geçmişte nice şehirler verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni üstün kuvvetlerle ve ileri teknoloji ürünü silahlarla yok etmeye çalışan düşmanlar bunu başaramayınca emellerine ulaşmak için daha önce olduğu gibi değişik yollarla bölünmez bütünlüğümüze kast etmek istiyorlar. Tarih boyunca milletinden aldığı güçle, her türlü iş ve dış tehdidi daire bertaraf eden Türk ordusu bugün de milletin emrinde her türlü görevi yapmaya hazırdır" dedi.

ASKERİ BANDO MEHTER MARŞI ÇALDI

Konuşmaların ardından resmi geçit törenine geçildi. 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri bando ilk kez bir bayramda mehter marşları çaldı. Bandonun çaldığı marşlar eşliğinde askerler ve tanklar Talatpaşa Caddesi'nden geçiş yaptı. Törenin ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54'ncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci'nin caddede yürüdüğü sırada askeri kamuflaj giyen küçük bir çocuk protokol üyelerine asker selamı verdi. Vali Duruer, küçük çocuğu kucağına alarak öptü. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne'de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement