38 Yıl Sonra Bir Valiyi Ağırladılar - Son Dakika
Güncel

38 Yıl Sonra Bir Valiyi Ağırladılar

38 Yıl Sonra Bir Valiyi Ağırladılar

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı.

11.10.2013 16:44  Güncelleme: 16:47

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Köylüler, 35 yıl aradan sonra ilk kez bir valinin köyü ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyarken, Vali Öztürk'e sevgi gösterisinde bulundular. En son 1975 yılında dönemin valisinin ziyaret ettiği köye yapılan 12 derslikli okulun 2014 yılının Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Dereköy'de 12 derslikli ilköğretim okulunun temel atma törenine Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Ak Parti İl Başkan Mustafa Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, siyasi parti ilçe başkanları, Dereköy halkı ve öğrenciler katıldı.

300 HAYIRSEVERLE PROTOKOL İMZALANDI

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yaptığı konuşmada, "Antalya'da hayırsever ve devlet destekli okulların yapımı hızla devam ediyor. Hayırseverlerin okul yaptırma oranında Antalya ilk sırada bulunuyor" dedi.

2003 yılında Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası ile başladıkları ve geçen 10 yıllık sürede 300'e yakın hayırseverle protokol imzaladıklarını ifade eden Gülay, "Milli Eğitim Bakanımızın Antalya'yı ziyaretinde açıkladığı üzere şu an Türkiye'de hayırseverlerin okul yaptırma oranında ilk sıradayız" şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

Köylülerin sevgi gösterisi ile karşılanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise, devletin başlattığı eğitim seferberliği kapsamında geleceğin teminatı olan çocuklara yeni okullar kazandırmaya devam edildiğini belirtti. Vali Öztürk, burada 12 derslikli bir okulun temelini atacaklarını belirterek şunları söyledi: "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için ne kadar emek versek, ne kadar yatırım yapsak az. Biz çok iyi biliyoruz ki bu güzel ülkemiz, iyi yetişmiş, kişilikli ve vizyon sahibi inançlı insanlarla büyüyecek ve güçlenecektir."

Vali Öztürk, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte 12 derslikli Dereköy İlköğretim Okulu'nun temelini attı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 38 Yıl Sonra Bir Valiyi Ağırladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement