4 Mevsim İstanbul" Temalı Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Güncel

4 Mevsim İstanbul" Temalı Fotoğraf Yarışması

4 Mevsim İstanbul" Temalı Fotoğraf Yarışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, MSGSÜ ve İFSAK'la birlikte düzenlediği yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

05.01.2014 00:04

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İFSAK'la birlikte düzenlediği "4 Mevsim İstanbul" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki ödül törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Topbaş, teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanoğlunun geleceğe iz bırakma adına değişik yöntemler denediğini belirterek, "Kuşkusuz bu yöntemlerden en etkilisi de fotoğraf olmuştur. Yüzlerce cümlenin ifade edemeyeceği bir anı siz bir kare fotoğrafla ortaya koyabiliyorsunuz" dedi.

İstanbul'un dünya tarafından gıptayla izlendiğini ve böyle bir şehirde yaşamanın insana gurur verdiğini aktaran Topbaş, İstanbul'un, Google'dan en çok fotoğraf indirilen şehirlerden biri olduğunu ve kent daha çok tanındıkça indirilen fotoğraf sayısının da artacağını kaydetti.

Topbaş, ülke özelliği gösteren İstanbul'da insana ilham verecek bir kareyle karşılaşmanın her an mümkün olduğunu vurgulayarak, İstanbul'un bu özelliğini, üzerinde çok renkli hayatları barındırmasına borçlu olduğunu söyledi.

Açılışını yaptığı, yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı serginin bir başlangıç olduğunu aktaran Topbaş, "Biz istedik ki uluslararası çapta bir fotoğraf yarışması düzenlesek ve hatta fotoğraf makinesi üreticileri buna sponsor olsa. Hedefim ve idealimin bu olduğunu burada ifade etmek istiyorum" dedi.

Abdülhamit Han'ın, döneminde dünyanın ahvalini, yaşam tarzını, gücünü öğrenmek adına dünyanın her yerine fotoğrafçılar gönderdiğini ve çekilen 34 bin fotoğrafın Büyükşehir'in arşivinde yer aldığını kaydeden Topbaş, "Bu sergimizdeki fotoğraflar da geleceğe önemli bir yansıma olarak tarihteki yerini alacaktır. 2014'te dünyanın değişik yerlerinde yapacağımız sergilere de yarışmaya katılan fotoğrafları götürmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Topbaş, gençlik döneminden beri fotoğraf sanatına ilgi duyduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Harçlıklarımın bir kısmını bu işe ayırıyordum. Bir karanlık oda bile kurmuştum. Çektiğiniz fotoğrafı hemen görmeniz mümkün değildi. Artık fotoğraf çekmek ve bunu tab etmek çok daha kolay. Ben de bu tür yarışmalara çektiğim fotoğraflarla katılmayı düşünüyorum. İleriki dönemlerde şehri sokak sokak saatlerce yürümek, fotoğraflamak isterim ama buna fırsat bulamıyoruz. Kentte yürümek başka hadise. O insanların hareketleri, duyguları ve yaşam alanları her kesimde farklılık arz etmektedir. Makinelerim var, yeni çıkanları takip ediyorum, özenerek bakıyorum ama bir türlü o keyfi yaşama fırsatı olmuyor."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Topbaş, sergiyi gezerek fotoğraf sanatçılarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ödüller

Yarışmanın "Sonbahar Mevsimi" kategorisinde birinciliği Okan Ulusoy, ikinciliği Sebahattin Özveren, üçüncülüğü ise Murat Çetinkaya kazandı.

"Yaz Mevsimi" kategorisinde Ali Kazım Özlüer birinci, Önder Oflazoğlu ikinci ve Nabihe Hilal Halitoğlu üçüncü oldu.

Yarışmanın "İlkbahar Mevsimi" kategorisinde Murat Kaan birinciliğe, Filippo Mugnaini ikinciliğe ve Fatih Balkan üçüncülüğe değer görüldü.

"Kış Mevsimi" kategorisinde ise birinciliği Arda Aytan, ikinciliği İsa Şimşek, üçüncülüğü ise Özlem Gün Bingöl elde etti.

Yarışmada ayrıca her kategoride 3'er kişiye mansiyon ve çeşitli özel ödüller verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement