40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. Renk - Son Dakika
Güncel

40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. Renk

40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. Renk

40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. renk Küba ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

03.01.2013 17:42

MÜZİK, DANS ve DAYANIŞMA'NIN ÜLKESİNDEN…

KÜBA FOTOĞRAFLARI

40 Renk Fotoğrafçıları'nın dünyayı dolaşarak, tanıklıklarını aktardıkları 40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. renk Küba ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Dünyanın Renkleri Seyahatleri kapsamında düzenlenen geziye katılan gezgin fotoğrafçıların oluşturduğu kapsamlı bir seçki, 12 – 20 Ocak tarihlerinde Metrocity'deki sergide ilgilenen herkesin ziyaretine açık olacak…

Dünyanın Renkleri Seyahatleri'nin, fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz eğitmenliğinde ve Teoman Cimit rehberliğinde yürüttüğü 40 Renk Fotoğraf Projesi, hızla değişen dünyayı fotoğrafçılarla birlikte gezip, belgeleri gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Her ülke ya da bölgenin, bir rengi oluşturduğu 40 Renk Fotoğraf Projesi'nde toplam 40 gezi yapılacak. Bugüne kadar Hindistan, Ürdün- İsrail, Vietnam- Kamboçya, Venedik, Kenya- Tanzanya, Myanmar ve Kuzey Vietnam-Yunnan gezilerinde çektikleri fotoğrafları sergileyen fotoğrafçıların son sergisi ise, yeşil bir timsaha benzetilen Karayipler'in en büyük adası Küba'ya ait…

Gezgin fotoğrafçılar; Asya, Avrupa, Afrika ve yerli Kızılderili etkilerinin bir karışımından oluşan kültüre, kendine özgü bir ulusal bilince ve dayanışma duygusuna sahip olan Küba'nın en çekici güzelliklerini ve tarihini, fotoğraflarıyla İstanbul'a taşıdılar. Sergide,tüketim dünyasında görmeye alışık olmadığımız basit ama renkli günlük hayatın ve ekonomik abluka altındaki bir ülkenin mucizevi mücadelesinin yansımaları görülebilecek.

İspanyol kolonizasyon döneminden, sosyalist devrimine kadar, kendini ilk inşa edildiği haliyle koruyabilen Havana; müzeleriyle, koloniyal binalarıyla, 50'li yılların Amerikan arabalarıyla ve gündüzleri bile salsa ritmindeki barlardan sokağa taşan gece hayatı ile fotoğrafçılara çok renkli imkanlar sundu. 40 Renk Fotoğrafçıları ayrıca, Havana'da ünlü yazar Ernest Hemingway'in bıraktığı izleri takip etmenin yanı sıra, Che'nin anıtsal şehri Santa Clara ve Afro-Kübalı kültürün başkenti Santiago de Cuba gibi ülkenin cazibe noktalarını da keşfetme fırsatı buldular.

Serginin en ilgi çekici yanlarından biri ise, yılda bir kez gerçekleşen ve Küba'nın en çılgın kültürel etkinliği olan Santiago de Cuba Karnavalı'na ait fotoğraflara yer verilmesi… 17.yüzyıla dayanmasına rağmen, 1953'te Fidel Castro'nun Moncado Kışlası'na yaptığı baskının, karnaval zamanına denk gelmesi nedeniyle, bu karnaval Küba devrimi ile de ilişkilendiriliyor. Salsa müziği ritminde, izleyicilerine bulaşıcı bir yaşama sevinci aşılayan Santiago de Cuba Karnavalı'na ait fotoğraflarda, şarkıların ve dansların olağanüstü ifadelerine tanıklık ediliyor.

40 Renk Fotoğrafçılarının Temmuz 2012'de gittikleri Küba'ya ait tüm izlenimleri, Mustafa Uzel'in koordinatörlüğünde 12 - 20 Ocak tarihlerindeki sergide görülebilecek. Dünyanın Renkleri Seyahatleri'nin 40 Renk Fotoğraf Projesi için hazırladığı keşif turları ise Peru- Bolivya ve Paris renkleri ile devam edecek.

Sergide fotoğrafları yer alan fotoğrafçılar: Arda Altuntaş, Alp Berri Ariti, Yılmaz Murat Asal, Yusuf Benlevi, Teoman Cimit, Zafer Çoker, Basak Duru, Mirel Fis, Gulsah Gencer, Avsar Gulener, Funda İnceer, Kübra Karaçizmeli, Vilma Orancı, Cemal Sağyaşar, Gonca Soysal, Suat Şahin, Ebru Turker, Mustafa Uzel, Fahriye Ürkmez, Cem Varvarbut, Ilgın Erarslan Yanmaz ve Muammer Yanmaz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 40 Renk Fotoğraf Projesi, 8. Renk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement