40 Yıllık Muhtar Yıldırım: 'Dostlarımın Yüz Karası, Düşmanımın Maskarası Oldum, İstifa Ediyorum - Son Dakika
Güncel

40 Yıllık Muhtar Yıldırım: 'Dostlarımın Yüz Karası, Düşmanımın Maskarası Oldum, İstifa Ediyorum

40 Yıllık Muhtar Yıldırım: \'Dostlarımın Yüz Karası, Düşmanımın Maskarası Oldum, İstifa Ediyorum

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne bağlı Ağaçbükü Köyü Muhtarı 40 yıllık 'Pala' lakaplı Muhtar Niyazi Yıldırım isyan etti.35 yıl babasının, 40 yıl da kendisinin Ağaçbükü Köyü muhtarı olduğunu hatırlatan Yıldırım, 13 yıldır yapılamayan yolu için isyan...

21.10.2013 17:28

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne bağlı Ağaçbükü Köyü Muhtarı 40 yıllık 'Pala' lakaplı Muhtar Niyazi Yıldırım isyan etti. 35 yıl babasının, 40 yıl da kendisinin Ağaçbükü Köyü muhtarı olduğunu hatırlatan Yıldırım, 13 yıldır yapılamayan yolu için isyan ettiğini belirtirken, "Yapılamayan yol yüzünden dostlarımın yüz karası, düşmanımın maskarası oldum" diyerek istifa edeceğini belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'dan köye akın eden vatandaşlarının yolun kötü olması nedeniyle araçlarının haşat olduğunu belirten muhtar Niyazi Yıldırım, köylerine ulaşamadıklarını ve bu yolu 13 yıldır yaptıramadığı için de kendine sitemde bulunduklarını ifade etti. Kastamonu'nun en eski ve kesintisiz en uzun muhtarlık yapanlardan biri olan Niyazi Yıldırım, 35 yıl babasının 40 yıldır da kendisinin muhtarlık yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nda gurbetçilerimin bana haklı olarak sitemde bulunmalarına içerledim. Cide Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara'yı arayıp, hem bayramlaşmak hem de gurbetçilerimizin sitemlerini bildirmek istedim. 'Bayram günü yol konuşulacak zaman mı?' demesi çok gücüme gitti. Bu yol için daha önce de defalarca söylendi. Yapılalı 13 yıl oldu. Ben kendi mahalleme gitmek için 4 muhtarlık geçiyorum. Köy içlerinin yolu da, köyün giriş yolunda da aynı sıkıntı var. Yolun orta yerine kayalar yuvarlanıyor. Bayramda gurbetçilerin İstanbul'dan geldiklerini, ancak köye ulaşamadıklarını söylemeleri beni üzdü ve bir kez daha yol sıkıntımızı yinelemek istedim. Kaymakam Bey böyle cevap verince yaptığım muhtarlık vazifesinin hiçbir anlamı olmadığını düşündüm. Yaptıklarımla öğünmüyorum, yapamadıklarımdan üzüntü duyuyorum. Sağa oy verdim işimi sol yaptı, sola oy verdim, sağ yaptı. Bu yol yüzünden dostlarımın yüz karası, düşmanın, maskarası oldum".

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın 'yolu olmayan, suyu olmayan kaldıysa söylesin' dediğini de hatırlatan Muhtar Yıldırım, "Yetkililerimiz yapsın' diyor. Eğer bu yol yapılmazsa, bu meslek bana haram olsun. İstifa ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 40 Yıllık Muhtar Yıldırım: 'Dostlarımın Yüz Karası, Düşmanımın Maskarası Oldum, İstifa Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement