43 Yıl Sonra Duygulandıran Buluşma - Son Dakika
Güncel

43 Yıl Sonra Duygulandıran Buluşma

43 Yıl Sonra Duygulandıran Buluşma

Erzrum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden (İİBF) 1970 yılında mezun olanlar, 43 yıl sonra aynı fakültede bir araya gelerek, hasret giderdiler Mezun oldukları fakül...

07.11.2013 15:47

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden (İİBF) 1970 yılında mezun olanlar, 43 yıl sonra aynı fakültede bir araya gelerek, sıralarında oturup hasret giderdiler.

Üniversiteden 43 yıl önce mezun olan ve Adana, İzmir, İstanbul, Denizli, Ankara'dan Erzurum'a gelen 5 iş adamı, fakültede öğretim üyesi ve öğrencilerle bir araya geldi.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada, okulda geçen ilginç anıların anlatıldığı sırada hem mezunlar hem de fakültenin dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğrenciyken ders gördükleri sınıflara girerek, sıralara oturan Osman Aydınlı (65), Mustafa Elbek (66), Ersin Özdemir (65), Recep Akmermer (66) ve Şener Kaya (66) eski günleri yad ettiler.

Şener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 yıl aradan sora sınıf arkadaşlarıyla aynı fakültede bir araya geldiğini belirterek, "Çok güzel bir duygu. Erzurum çok büyümüş, üniversite gelişmiş. Kadrolar çok iyi. Şimdiki öğrenciler daha şanslı. Kıt imkanlarla üniversiteyi bitirmiştim. Her birimiz farklı illerden buraya gelerek, buluştuk" dedi.

Adana'dan gelen Özdemir de mezun olduğu fakülteyi her zaman ziyaret etmek istediğini ancak fırsat bulamadığını belirterek, uzun bir aradan sonra aynı sıralarda oturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ticarete atıldığını anlatan Özdemir, "İşimizin tahsilini yapmıştık. Bir işletmenin kurucu ortaklarındanım. İşimizde başarılı olduk. Çok güzel çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Akmermer de 30 yıllık memuriyetin ardından emekli olarak, spor malzemesi üretimi üzerine bir şirket kurduğunu ve çok sayıda kişiye istihdam sağladığını vurguladı.

Mezun olduğu fakültede, öğrencilik yıllarının özlemini giderdiğini vurglayan Akmermer, "Fakültenin toparlanmış olduğunu gördük. Bizi en fazla sevindiren husus, bu kadar yakın ilgiyi görebileceğimizi asla hayal edemiyorduk. O bakımdan mutluyuz. Bu mutluluğu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor" ifadelerini kullandı.

"Sınıflara girerken duygulandık"

İzmir'den kente gelen Elbek ise çok heyecanlı olduğunu ve fakülte yönetiminin kendileriyle yakından ilgilendiğini vurgulayarak, sınıflarda mezun oldukları sıralara oturduklarını, tecrübelerini öğrencilerle paylaştıklarını söyledi.

Osman Aydınlı da Denizli'den geldiğini anımsatarak, 43 yıl önce mezun olduğu üniversitede, gerek öğrencilerle gerekse öğretim üyeleriyle samimi duyguları yaşamaktan onur duyduğunu belirtti.

Aydınlı, "Hatıralarımız canlandı. Hakikaten çok sevindik. Sınıflara girerken duygulandık. Çünkü çocukken biz de burada okuduk. O sıraları biz de yaşadık. Mezun olduktan sonra aradan 43 yıl geçti. Amfi sıralarda, hayatımın muhasebesini yaptım. Bu beni çok etkiledi" dedi.

Fakülte dekanı Orhan ise fakülteden mezun olan iş adamı, bürokrat, kaymakam, bakan ve rektörlerin olduğunu ifade ederek, fakültede oldukça kaliteli eğitim verildiğini söyledi.

Fakülteden mezun olup da işsiz kalan kimseye rastlamadıklarının altını çizen Orhan, "Bu tür buluşturmalarla öğrencilerimizin ufkunu açmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 43 Yıl Sonra Duygulandıran Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement