50 Kişilik Yürüyüşe 70 Polisle Önlem - Son Dakika
Güncel

50 Kişilik Yürüyüşe 70 Polisle Önlem

50 Kişilik Yürüyüşe 70 Polisle Önlem

Kayseri'de, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma yürüyüşü düzenlendi.

05.05.2013 18:05  Güncelleme: 10:45

Kayseri'de Emek Partisi (EMEP) ve Halkların Demokratik Kardeşliği Platformu üyeleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 50 kişilik grubun güvenliğini 70 polis sağladı.

Serçeönü Mahallesi'nde bulunan Emek Partisi İl binası önünde toplanan partililer, Sivas Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanına kadar 'Gençler emeğin saflarında', 'Yusuf, Hüseyin, Deniz. Sürüyor, sürecek mücadelemiz', 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi' ve Katil ABD işbirlikçi AKP' sloganlarıyla yürüdü. Burada konuşan EMEP İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın halkın devrimci önderleri olduğunu söyledi. Gezmiş, Aslan ve İnan'ın amaçlarının, bağımsız demokratik Türkiye'nin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu savunan İsmet Gümüşoluk şöyle dedi:

"Mücadele o günden bugüne sürüyor. Deniz'leri, Hüseyin'leri ve Yusuf'ları astılar. Ama milyon milyon çoğalıyorlar. Bu ülkenin satılık olmadığını, toprakların peşkeş çekilemeyeceğini mücadele alanlarında gösteriyorlar."

'Denizler geleneğimiz, işçi sınıfı geleceğimizdir' yazılı ve Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın fotoğraflarının yer aldığı pankart arkasına toplanan parti üyeleri, ellerinde posterleriyle slogan attıtan sonra olaysız dağıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Emniyet Müdürlüğü, olası kargaşaya karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylem sırasında, EMEP İl Başkanlığı önünden itibaren 40'ı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait olmak üzere, Güvenlik, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kocasinan Önleyici Hizmetler Amirliği ile Reşat Vural Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı yaklaşık 70 polis görev yaptı. Emniyet güçleri açıklama sona erene kadar partilileri çember içine aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 50 Kişilik Yürüyüşe 70 Polisle Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement