79 yaşında karaciğeriyle umut oldu GİRESUN - Son Dakika
Güncel

79 yaşında karaciğeriyle umut oldu GİRESUN

79 yaşında karaciğeriyle umut oldu GİRESUN

79 yaşında karaciğeriyle umut oldu GİRESUN

24.09.2013 17:49

79 yaşında karaciğeriyle umut oldu - GİRESUN

79 yaşında karaciğeriyle umut oldu

- Giresun'da beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki kişinin bağışlanan karaciğeri, Malatya'da organ bekleyen bir hastaya nakledilecek

GİRESUN (AA) - Giresun'da beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki kişinin bağışlanan karaciğeri, Malatya'da organ bekleyen bir hastaya nakledilecek.

Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Espiye ilçesinden 15 Eylül'de beyin kanaması tanısı ile hastanelerine getirilen Mustafa Kemal Karpuz'un (79) dün akşam saatlerinde yoğun bakım servisinde beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Karpuz'un yakınları ile temasa geçerek, organ bağışında bulunmaları yönünde isteklerini ilettiklerini anlatan Bal, "Ailesi tarafından organlarının bağışlanması üzerine Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Nakli Koordinatörlüğünü haberdar ettik. Ülke genelinde donörden alıcıya nakledilmek üzere organizasyon gerçekleştirildi. Malatya İnönü Üniversitesi'nden ekip gelerek karaciğerini alarak götürdü" dedi.

Yaşlı olması ve bazı sağlık sorunları nedeniyle Karpuz'un sadece karaciğerinin alınabildiğini ifade eden Bal, hasta yakınlarına organ bağışında bulundukları için teşekkür etti.

Karpuz'un oğlu Sedat Karpuz da acılarının büyük olduğunu vurgulayarak, "Canımız gitti ama bir can kurtarıyoruz. Bu, acımızı biraz olsun hafifletiyor" diye konuştu.

Muhabir: Atakan Çıtlak

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 79 yaşında karaciğeriyle umut oldu GİRESUN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement