"8. Sevgide Buluşalım" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

"8. Sevgide Buluşalım" Etkinliği

"8. Sevgide Buluşalım" Etkinliği

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Özer: "Aleviler, maalesef yıllarca bu ülkede özgürce ibadetlerini yapamadı. Bu, din ve vicdan özgürlüğüne aykırıdır. Alevilerin en büyük isteği, cemevlerin...

01.12.2013 16:58

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Türkiye'deki Alevllerin yıllarca ibadetlerini özgürce yapamadığını belirterek, "Bu, din ve vicdan özgürlüğüne aykırıdır. Alevilerin en büyük isteği, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıdır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi dernekleri işbirliğiyle Uluslararası Fuar Merkezi'nde 8'incisi düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliğinde konuşan Özer, dostluğu, kardeşliği, barışı ve mutluluğu paylaşmak için bir arada olduklarını söyledi.

Birlikte olmanın, ayrılığa düşmemenin yüce Allah'ın emri olduğunu belirten Özer, "Bu ülke hepimizin. yüzyıllarca birlikte yaşadık. Bir ömrü de birlikte yaşamalıyız. Bize düşen Alevisi ve Sünnisi ile bu vatanı korumaktır" diye konuştu.

Özer, Aleviliğin "hep birlikte eşit yaşamak" anlamına geldiğini vurgulayarak, ulusal birlik ve beraberliğin güvencesi olduklarını anlattı.

"Alevilerin en büyük isteği, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıdır" diyen Özer, "Aleviler, maalesef yıllarca bu ülkede özgürce ibadetlerini yapamadı. Bu, din ve vicdan özgürlüğüne aykırıdır. Bunun önüne geçilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

"Kerbela'yı tanımak için onu doğru okumak gerekir"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yolu sevgiden geçen herkesle her yerde buluştuklarını anlattı.

Kerbela Olayı'nın herkesin ortak üzüntüsü olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, "Bugün dünyanın dört bir yanında mezhebi, kültürü, rengi ne olursa olsun, Müslümanlar yüreğinde aynı acıyı duyuyor, paylaşıyor" ifadesini kullandı.

"Kerbela'yı tanımak için doğru okumak gerekir" diyen Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"Hz. Hüseyin, şehadetiyle mazlumluğun ve zalimliğin sınırlarını çok net çizmiştir. 'İyiler, bütünlük ve birlik oluşturarak zalimliğe karşı mücadele etmeli' mesajını vermiştir. Hiçbir zulüm, hak yolunun yolcusunu doğruyu söylemek ve hakkı savunmaktan asla alıkoyamaz. Hepimiz hak yolunda sevgi ve barış tohumları ekmeliyiz. Bu da en başta birbirimizi dinlemek, anlamak ve saygı duymakla mümkündür."

Konuşmaların ardından Evrensel Mevlana Aşıklar Topluluğu ile Yeni Bosna Cem Vakfı üyeleri, aynı sahnede sema ve semah gösterisi sundu.

Program, aşure ikramıyla sona erdi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '8. Sevgide Buluşalım' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement