Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı - Son Dakika
Güncel

Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı

Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın: "Halkın haber alma özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı asla kabul edilemez"

19.09.2014 16:28

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, AA muhabirlerinin Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grubun saldırısına uğramasına ilişkin, "Halkın haber alma özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı asla kabul edilemez" dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, gazetecilerin bazen kendi ailelerinin bile geçimlerini doğru dürüst sağlayamamalarına rağmen kutsal görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

AA muhabirlerine yapılan saldırıyı, halkın direkt haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak gördüklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Anayasamızda dördüncü güç olarak belirtilen ve devletin hangi şartta olursa olsun korumakla yükümlü olduğu gazeteci arkadaşlarımız kamu görevi yapmalarına rağmen maalesef zaman zaman bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Türk basını yapılan bu tür çirkin saldırılara asla boyun eğmeyecek ve gazeteci arkadaşlarımız görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir. Bu kapsamda halkın haber alma özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Saldırıda yaralanan foto muhabiri Hüseyin Bağış ile muhabir Aziz Aslan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bunun yanında tüm AA ailesine çalışmalarında başarılar diliyorum."

Aydın, ayrıca saldırganların hukuk önünde gerekli cezayı alacaklarını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement