ABD'den Türkiye'ye "Akıllı Bomba" Satışına Onay - Son Dakika
Güncel

ABD'den Türkiye'ye "Akıllı Bomba" Satışına Onay

ABD\'den Türkiye\'ye "Akıllı Bomba" Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye "akıllı bomba" olarak da nitelendirilen "Müşterek Doğrudan Saldırı Savaş Malzemesi" satışını onayladı.

29.10.2015 20:36  Güncelleme: 22:51

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye "akıllı bomba" satışını onayladığını ve toplam maliyetin 70 milyon dolar olacağını bildirdi.

TOPLAM MALİYETİ 70 MİYON DOLAR OLACAK

ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın "Müşterek Doğrudan Saldırı Savaş Malzemesi" ve buna bağlı olarak ekipman, parça, lojistik destek, eğitim, test malzemesi ve destek malzemesi içeren satışı onayladığı, toplam maliyetin 70 milyon dolar olacağını bildirdi. Ajans, Kongre'yi konu hakkında dün bilgilendirdiğini açıkladı.

"TÜRKİYE, 2 BİN 200 PARÇALIK TALEPTE BULUNDU"

Ajansın açıklamasında, Türkiye'nin 2 bin 200 parçadan oluşan çeşitli bomba türlerinde kullanılacak malzeme kitleri, savaş başlıkları ve ateşleyici satın alma talebinde bulunduğu belirtildi.

"ABD'NİN ULUSAL ÇIKARLARI BAKIMINDA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

"Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında ABD'nin ortağıdır" denilen açıklamada, güçlü ve hazır bir savunma kabiliyeti oluşturması ve korunması için NATO müttefiki olan Türkiye'nin desteklenmesinin, ABD'nin ulusal çıkarları bakımından hayati önem taşıdığı kaydedildi.

"BÖLGEDEKİ TEMEL ASKERİ DENGEYİ DEĞİŞTİRMEYECEKTİR"

Satışın Türk Hava Kuvvetleri'nin savunma kabiliyeti ve gelecekteki NATO operasyonlarına katkı sunmasına yardımcı olacağı ifade edilen açıklamada, "Türkiye, bu ek savaş malzemelerini silahlı kuvvetlerine dahil etmede zorluk çekmeyecektir. Bu malzemelerin planlanan satışı ve destek, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyecektir" denildi.

Türkiye'ye satılacak malzemeler için üstleniciler Amerikan savunma sanayi şirketi Raytheon, General Atomics ve L-3 Communications olacak.

HER TÜRLÜ HAVA ŞARTLARINDA KULLANILABİLİR

Türkiye'nin satın almayı planladığı malzemelerin bir kısmının güdümsüz bombaları GPS destekli sistemlerle her türlü hava şartlarında kullanılabilir "akıllı bombalara" dönüştürmede kullanıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Türkiye'ye 'Akıllı Bomba' Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • adalet: İnadına barış inadına hdp 12 67 Yanıtla
    Adalet: Iyi silahi birak o zaman. 1 0
  • 06: Baktılar bizde yapıyoruz onay çıktı... 46 12 Yanıtla
  • SON SAMURAY: ABD BU BOMBALARI BOŞA VERMEDİ BİZ YAPMAYA BAŞLADIK MI ZATEN HEMEN ONAY VERİR ALMAYALIM BENCE KENDİ YAPTĞIMIZ AKILLI BOMBALARI GELİŞTİRELİM 20 1 Yanıtla
  • Fatih: Akpye oy verenlerin kanından ve aklından şüphe ediyorum 4 6 Yanıtla
  • 01: Hani bu akilliyi biz yapyoduk ne ildu afişlerdemi kaldi 2 5 Yanıtla
  • Malatya serdari: Aptal olmayin hdp baraji gecerse bu ulkede kan durmaz. Bunlar kanla siyaset yapan verginle senin askerine kursun sikan acizler. Biraz allah korkun biraz vatan sevgin varsa hdp ye oy vermezsin. 3 3 Yanıtla
  • ...TAŞOVA...: EY MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM ,KİME OY VERİRSEN VER AMA ŞU BEYNAMAZ SOLCULARDAN ( CHP VE HDP ) UZAK DURUN.... CHP HAİN HDP Yİ DESTEKLEDİ, HDP DE PKK Yİ DESTEKLEDİ ŞEHİTLER GELİYOR... CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.. HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... LÜTFEN UNUTMA..GEZİYİ,BAŞÖRTÜSÜNÜ,SAVCİMİZİ,ŞEHİT POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ UNUTMA...... 4 2 Yanıtla
  • hasan kellepaca: hdp yi barış partisi sanan ahmaklara sesleniyorum.hdp bu ülkeyi bölmek isteyen eli silahlı partidir.oy vermekle hayatınızın yanlışını yaparsınız. 5 1 Yanıtla
  • SAZCI KARDEŞLER: CHP MHP KOALİSYON YAPSA NE KADAR APTAL BOMBA VARSA ALIRLARDI (KENDİ GEMİSİNİ BATIRAN) 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement