ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Ukrayna'da - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Ukrayna'da

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Ukrayna\'da

KİEV (AA) – ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, resmi ziyaret için bulunduğu Ukrayna'da Meclis Başkanı Vladimir Groysman ile görüştü.

15.07.2015 18:31

KİEV (AA) – ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, resmi ziyaret için bulunduğu Ukrayna'da Meclis Başkanı Vladimir Groysman ile görüştü.

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland, Ukrayna Meclis Başkanı Groysman ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği ile ülkedeki reform süreci ve doğudaki durum ele alındı.

Görüşme sırasında konuşan Groysman, ülkede yerel yönetimlerin güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirilecek reformların Ukrayna'da demokratik ve sivil toplumun gelişmesine katkıda bulunacağını belirtti. Bu sürecin ayrıca Ukrayna'nın eski Sovyet geçmişi ile Avrupa geleceği arasında bir duvar olacağını vurgulayan Groysman, çok kısa bir dönem içerisinde anayasada yetkilerin yerel yönetimlere verilmesine ilişkin önemli çalışmalarda bulunduklarını dile getirdi.

Parlamentonun ülkede gerçekleştirilecek reformların yasal altyapısının oluşturulmasına yönelik çabalarının önemini vurgulayan Nuland, "Parlamento, büyük değişimlerin öncü motorudur. Biz, sizlerin büyük çalışmanızla gurur duyar ve destekleriz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Ukrayna'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement