Abdulkadir Çat'ın Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat'ın Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Abdulkadir Çat\'ın Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18.03.2013 10:40

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın "18 Mart Şehitleri Anma Günü" Ve " Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.Yıldönümü" Mesajı

"Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen Türk Milleti'nin imkansızlıklara rağmen,yüksek ruh ve sarsılmaz inançla dünya tarihine altın harflerle yazdığı kahramanlık destanıdır" diyen Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Milli mücadele ruhunun ilk meşalesinin yakıldığı 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan 'Çanakkale Zaferi' ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin'Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aziz Milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletler ve insanlık için de umut ve örnek teşkil etmektedir.

Milli değerlerimizin aşıldığı, Milletçe karşılaştığımız tehlikelerin anormal boyutlara ulaştığı bugünlerde vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin emanetlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir.Millet olma şuurunu canlı tutarak, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması hepimizin en önemli görevi ve ortak sorumluluğu olmalıdır.

Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı bu kutsal vatanımızda bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkarak birlikte yaşama idealimizden bizi hiçbir kuvvet alıkoyamayacaktır.Türk Milleti'ni millet yapan yüksek değerlerimize bağlılığımız, azim ve kararlılığımız ilelebet sürecektir.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk Vatanının ve Milletinin ebedî varlığı ile Devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.Ruhları şad olsun."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat'ın Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement