Ablasının Öldüğü Yerde Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Ablasının Öldüğü Yerde Boğuldu

Ablasının Öldüğü Yerde Boğuldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen 2 kişiyi kurtarmak isterken akıntıya kapılarak boğulan gencin kız kardeşinin de yaklaşık 20 yıl önce aynı sulama kanalında boğularak öldüğü ortaya çıktı.

14.07.2012 16:10

Mersin'in Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen 2 kişiyi kurtarmak isterken akıntıya kapılarak boğulan gencin kız kardeşinin de yaklaşık 20 yıl önce aynı sulama kanalında boğularak öldüğü ortaya çıktı.

Askerliğini 3 ay önce tamamlayıp memleketi Tarsus'a gelerek çay bahçesinde çalışmaya başlayan 22 yaşındaki Turan Çelik, 10 Temmuz Salı günü sulama kanalına düşen 2 kişiyi kurtarmak için girdiği kanalda akıntıya kapılarak boğuldu. Çelik'in kendisinden bir yaş büyük ablası Neriman Çelik'in de 20 yıl önce aynı sulama kanalında boğulduğu ortaya çıktı.

Aynı acıyı ikinci kez yaşadıklarını dile getiren ağabey Ertuğrul Çelik (30), 1992'de 3 yaşındaki kız kardeşi Neriman'ın da aynı kanala düşerek boğulduğunu anlattı. Kendisinin o zaman 10 yaşında olduğunu belirten Çelik, 20 önce yaşadıkları acıyı bugün daha fazla hissettiğini belirterek kanal üzerinde bulunan 25 yıllık köprünün bir an önce onarılmasını istedi. Çelik, "Ne söylersek boş, giden bir daha geri gelmiyor. Burada bir ihmal söz konusu. 25 yıl önce mahalle sakinlerinin yaptığı köprü artık çürümeye başlamış. Yetkililere sesleniyoruz. Bu köprü bir an önce onarılsın, başka canlar yanmasın" dedi.

Sulama kanalından gelen çocuklara uyarılarda bulunan Çelik, "Ne olursunuz buralarda yüzmeyin. Ben 3 gün önce burada boğulan Turan'ın abisiyim. Analarınıza, babalarınıza acı yaşatmayın" diye konuştu.

Olay günü köprü korkululuğunda bulunan boşlukta ayağını yıkarken bir anda dengesini kaybedip suya düşerek hayatını kaybeden Hatun Almalı (10) ve onu kurtarmak isterken boğulan teyzesinin oğlu Muammer Harput'un (18) dayısı Musa Elmas da başkalarının canının yanmaması için köprünün bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

10 Temmuz'da ailesiyle birlikte bir düğüne katılmak için Sivas'tan Tarsus'a gelen Hatun Almalı (10) ile Muammer Harput (18), Kırklarsırtı ile Akşemsettin Mahallelerinin kesiştiği yerde DSİ'ye ait sulama kanalının üstündeki köprüden geçerken Hatun Almalı dengesini kaybederek kanala düşmüş, Muammer Harput da çocuğu kurtarmak için suya atlamıştı. 2 kişi akıntıya kapılarak sürüklenmeye başlayınca suya atlayan Turan Çelik de kanalda kaybolmuş, yapılan aramalarda 3 kişinin cesetlerine ulaşılmıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ablasının Öldüğü Yerde Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement