Adana-'Konuşmalardan Montajla, Suçlamaya Çalışıyorlar' Dörtyol'da Provokatörlükle Suçlanan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Kaşıkçı: - Son Dakika
Güncel

Adana-'Konuşmalardan Montajla, Suçlamaya Çalışıyorlar' Dörtyol'da Provokatörlükle Suçlanan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Kaşıkçı:

Adana-\'Konuşmalardan Montajla, Suçlamaya Çalışıyorlar\'
Dörtyol\'da Provokatörlükle Suçlanan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Kaşıkçı:

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 26 Temmuz'da 4 Polisin Şehit Edilmesinin Ardından Başlayıp, Doğu Kökenli Vatandaşların İşyerlerinin Yakılması ve Linç Girişimlerine Varan Olaylarda Provokatör Olmakla Suçlanıp, Bu Konudaki Ses Kaydı İnternet Ortamında Dolaşan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı, "konuşmalarımın İçerisinden Bazılarını Cımbızlayıp, Montajlayarak Beni Suçlamaya Çalışıyorlar. Ses Kaydının Tamamı Dinletilirse Gerçek Anlaşılacaktır" Dedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk de, Kes-kopyala- Yapıştır Yaparak Ortaya Yeni Bir Diyaloğ Çıkarıldığını, Yasadışı Dinlemeyle ve Gerçeklerin Ortaya Çıkmasıyla İlgili Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunduklarını Söyledi.

08.09.2010 19:13

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde 26 Temmuz'da 4 polisin şehit edilmesinin ardından başlayıp, Doğu kökenli vatandaşların işyerlerinin yakılması ve linç girişimlerine varan olaylarda provokatör olmakla suçlanıp, bu konudaki ses kaydı internet ortamında dolaşan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı, "Konuşmalarımın içerisinden bazılarını cımbızlayıp, montajlayarak beni suçlamaya çalışıyorlar. Ses kaydının tamamı dinletilirse gerçek anlaşılacaktır" dedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk de, kes-kopyala- yapıştır yaparak ortaya yeni bir diyaloğ çıkarıldığını, yasadışı dinlemeyle ve gerçeklerin ortaya çıkmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İnternette dünden itibaren dolaşan ses kaydında "Hazır fırsat elimize geçmişken, birkaç yer yakalım, yıkalım" dediği ileri sürülen ve Dörtyol olaylarında provokatörlük yapmakla suçlanan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Polislerin şehit edildiği günün gecesinde Dörtyol'a gittiğini, olaylar yatışıncaya kadar ilçede kaldığını söyleyen Lütfü Kaşıkçı, orada bulunduğu süre içinde halkı kışkırtan, provokatörlük yapmaya kalkan kişileri güvenlik güçlerine bildirdiğini söyledi. Lütfü Kaşııkçı, "Ses kaydı kimin elindeyse, tamamını kesmeden dinletsin, açık- seçik her şey belli olur" dedi.

KONUŞMALARDAN MONTAJLAMA

İnternetteki ses kaydının Dörtyol'da bulunduğu süre içinde yaptığı görüşmelerin tamamının içerisinden cımbızlanarak montajlandığını öne süren Kaşıkçı, şöyle dedi:

"Benim konuşmalarımda cümlenin önünü, arkasını vermemişler. Kesip, almışlar. Beni teşkilatımızın büyüğü, genel başkanımız aradı. 'Aman dikkat edin. Oralar karışık, provokatörler olabilir. Arkadaşlarımız dikkat etsin' diye telkinde bulunuyor. Ben de 'Başkanım, sizin şüpheniz olmasın. Ben geceden beri sokaklardayım. Tek tek geziyorum. Şükürler olsun olayların içinde bir arkadaşımıza bile rastlamadım. Başkanım sizin de ifade ettiğiniz gibi olayların içinde provokatörler var. Ben de rastladım. Tespit ettiğim provokatörleri de en yakın emniyet güçlerinden kimi gördüysem söylüyorum, tarif ediyorum. 'Bunu acil alın, provokatör halkı yönlendiriyor, kışkırtıyor' diyorum. 'Emniyet de teşekkür ediyor' diye başkanımıza telefonda anlatıyorum. Hatta 'Başkanım kalabalığın içinden geçerken (Hazır fırsat elimize geçmiş, gelin arkadaşlar birkaç yeri yakalım yıkalım) diyeni bile duydum' diyorum. Bu konuşmadan 'Hazır fırsat elimize geçmiş gelin arkadaşlar birkaç yeri yakalım yıkalım' cümlesini cımbızla çekip almışlar, ben bunu kendim istemişim gibi montajlamışlar. Benim bir hafta içerisinde yaptığım görüşmelerden derlenmiş. Bir başka konuşmada, ben 'Ocağın önü müsait mi?' demişim. Dörtyol'da bizim ocağın bulunduğu yer dar bir sokak. Her gittiğimde park sorunu yaşıyorum. Ben telefonla arkadaşları arıyorum, 'Yarım saat park yeri aramayayım. Hemen park edip geçeyim. Bizim ocağın orası müsait mi? Benim arabaya park yeri ayarlayın, vakit kaybetmeyeyim' diyorum. Bu görüşmemden 'Ocağın önü müsait mi?' cümlesi bölümü alınıp çıkarılmış. Saçma sapan. Ses kaydının tamamı dinlensin, gerçek ortaya çıkar."

SUÇ DUYURUSU

Öte yandan CNN Türk'e telefonla bağlanan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, internete verilen ses kaydının gerçekle bağdaşmadığını öne sürdü. Yasadışı dinleme ve suçlunun ortaya çıkması için suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Birileri konuşmanın bazı bölümlerini kesip kopyalayıp, yapıştırıp, önünü arkasını montajlayıp, suça karışmış, konuşmuş, kışkırtmış gibi yansıtmış. Halbuki, orada, 'ortalığını yıkalım' diyen bir grup var. Bunu telefonda bana aktarıyor, o bölümü kopyala- yapıştır yapıp, sanki kendi söylüyormuş gibi yansıtılıyor. Ocak başkanımızla defalarca görüştük. Kendisi bölgede yaşanan gerginliğin yatıştırılmasına yönelik gayret harcamıştır. İyi niyetli çalışmaları görmeyip, kes-kopyala-yapıştırla suçlamak, karalamaya çalışmak gaflet, delalettir ve bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. Hasmane tutumları, bu ses kaydı ile saldırıyı gündeme getirmektedir. Kaldı ki, Dörtyol'da yapılan tahkikatta bir tek ülkücü arkadaşımız bile gözaltına alınmamıştır. Böyle bir durum olsa ülkü ocaklarına mensup arkadaşlarımızın en azından ifadeleri alınmaz mıydı?"

Yasadışı dinleme yapılması nedeniyle ve gerçeklerin ortaya çıkması için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Öztürk, elinde herhangi bir delili olan varsa ilgili makamlara, yargıya vermesini istedi.

Bu konuda çekinecek hiçbir taraflarının olmadığını vurgulayan Harun Öztürk, "Ocak başkanımızın bölgedeki davranışı olayları yatıştırıcı şekildedir. Genel başkanımızın da talimatları vardır. Genel başkanımızın talimatları doğrultusunda aksi hareket eden ben dahi olsam bu camia barındırmaz. Sayın genel başkanımızın da bu konuda kesin bir tutumu vardır" diye konuştu.

MHP Hatay Milletvekili İzziddin Yılmaz da, "Doğruluğu tartışılır bir ses kaydından bahsediliyor. Madem böyle bir kayıt var internete düşüreceklerine yargıya versinler, iddia ettikleri sesin sahibi suçluysa alsın götürsünler. Bütün bunlar bilerek yapılıyor" diye konuştu.

BDP: SES KAYDINI BİLİYORDUK

BDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan da, ses kaydından haberdar olduklarını belirterek, "Böyle bir ses kaydı olduğunu biliyorduk. Ses kaydından ziyade görüntüler de var. Hatay'daki ülkücülerin bu olayların organizatörleri olduğunu biliyoruz. Derin bir araştırma yapıldığında Dörtyol'daki olayın daha önce organize edildiği, yıkılacak yerlerin daha önceden belirlendiği çok açık. Yakılan yıkılan işyerlerinin kamera görüntülerinden de çıkarılabilir" dedi.

SAVCI: SES KAYDINDA İŞLEM YAPILMADI

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ise Dörtyol'daki olayların Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturulduğunu söyledi.

Ses kaydının doğru olup olmadığının kontrolünün ardından savcılığın gerekli görmesi halinde ek delil olarak soruşturma kapsamına savcılık kararı ile alınabileceğini belirten Yıldırım, soruşturma kapsamında henüz ses kaydı ile ilgili işlem yapılmadığını belirti.

--- KUTU ---

Ses kaydındaki ifadeler

İNTERNETTE dolaşan ve Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Kaşıkçı'nın karşısındaki kişi ile yaptığı görüşmede, "Ocaktayım Başkanım. Evet, evet. Şimdi halk öyle ki, ben şimdi camdan çıkayım bağırayım, diyeyim ki, 'Yetişin! Bütün millet bu tarafa dönecek. Hazır fırsat elimize geçmişken birkaç yer yapalım, yakalım, yıkalım. Çalışma var Başkanım. Sen neredesin? O alanda mı? Kürtlerin kahveye yürüyeceksiniz. Kuzuculu kalabalık mı?" dediği, bir başka görüşmede, "Aleykümselam reis, gecenin hazırlıkları yapılıyor. Geri dönüş yok artık. Tamam" konuşmasına yer veriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana-'Konuşmalardan Montajla, Suçlamaya Çalışıyorlar' Dörtyol'da Provokatörlükle Suçlanan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Kaşıkçı: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement