Adana Mezarlıkta Dolandırınca Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Adana Mezarlıkta Dolandırınca Yakalandılar

Adana Mezarlıkta Dolandırınca Yakalandılar

Adana'da telefonla aradıkları vatandaşları oturdukları mahalledeki mezarlığa çağırarak dolandıran İsmail Aslan (24), Murat Baykal (24) ve Mahmut Çiçek (37) yakalandı.

17.06.2015 13:20

Adana'da telefonla aradıkları vatandaşları oturdukları mahalledeki mezarlığa çağırarak dolandıran İsmail Aslan (24), Murat Baykal (24) ve Mahmut Çiçek (37) yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde telefonla aradıkları emekli işçi Yılmaz Nergiz'e (69) kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Yüreğir İlçesi'ndeki Asri Mezarlık yakınlarına çağırdı. Dolandırıcıların telefonla yönlendirdiği Nergiz, yanında getirdiği 700 gram altını park halindeki bir otomobilin altına bıraktı. Kısa süre sonra dolandırıldığını fark edip, altını almak için geri dönen Nergiz, poşetin yerinde olmadığını görünce polisi aradı.

Olaydan 2 gün sonra Sarıçam İlçesi'nde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Köse'yi (60) de telefonla arayan dolandırıcılar, 4 bin 500 TL parayı kendi hesaplarına havale ettirdi. Hesaplarına yatan parayı yetersiz bulan dolandırıcılar, Buruk Mezarlığı'na yönlendirdikleri Köse'den 60 bin lira parayı da elden teslim aldı. Mehmet Köse de bir süre sonra dolandırıldığını fark edince polise gitti.

Merkez Sarıçam İlçesi'nin Buruk Mahallesi'nde 2 Haziran'da meydana gelen başka bir olayda ise Sıtkı Akçoban (54) dolandırıcılara gittiği Asri Mezarlıkta 30 bin lirasını teslim etti. Akçoban'ın da şikayetçi olduğu polis, 3 olayı da mağdurların mezarlığa çağrılması nedeniyle aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini saptadı.

Dolandırıcıların mezarlık yakınlarındaki mahallelerde oturma ihtimali üzerinde duran ekipler, suçluların kayıtlarını incelemeye aldı. Mağdurların da verdiği eşkal bilgileri ile sabıkalılar albümündeki zanlıların fotoğraflarını karşılaştıran polis, zanlıların İsmail Aslan, Murat Baykal ile Mahmut Çiçek olduğunu belirledi. Zanlılar, önceki gün evlerine düzenlenen baskınla yakalandı. Gözaltına alınan Aslan, Baykal ile Çiçek, Emniyet Müdürlüğü'nde dolandırdığı kişiler tarafından teşhis edildi. Suçlamayı kabul etmeyen 3 zanlı ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Mezarlıkta Dolandırınca Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement