Adıyamanlı IŞİD Bombacısı YPG'nin Elinde mi? - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlı IŞİD Bombacısı YPG'nin Elinde mi?

Adıyamanlı IŞİD Bombacısı YPG\'nin Elinde mi?

Adıyaman Üniversitesi'nde okurken IŞİD'e katıldığı ileri sürülen Mahmut G.'nin Suriye'nin Telabyad kentinde YPG tarafından yakalandığı öne sürüldü.

15.08.2015 14:47  Güncelleme: 14:49

Diyarbakır'da 5 Haziran'da HDP mitinginin bombalanması olayının faili olduğu iddiasıyla yakalanan Orhan G. ve geçtiğimiz ay Suruç'ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısını düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Adıyamanlı olması, dikkatleri bu kente çevirmişti.

"Adıyaman'dan IŞİD'e katılanların sayısının 200'ü bulduğu" iddiaları üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, bu isimleri tek tek araştırmaya başladı.

EMNİYET, IŞİD BAĞLANTILI 25 İSMİ TESPİT ETTİ

18 aile polise başvurarak çocuklarının IŞİD'e katıldığını söylerken, emniyet birimleri de IŞİD bağlantılı 25 ismi tespit etti. Belirlenen isimler arasında Orhan G. ile Abdurrahman Alagöz de vardı. Bu iki ismin bombalı eylemlerinin ardından, Adıyaman Emniyeti diğer il emniyet müdürlüklerine, 16 ismin daha benzer eylemler yapabileceği uyarısında bulundu.

Habertürk gazetesinden Şefik Dinç'in haberine göre, listede Adıyaman Üniversitesi'nde okurken IŞİD'e katıldığı ileri sürülen Mahmut G. de yer aldı. Ancak Mahmut G.'nin Suriye 'nin Telabyad kentinde YPG tarafından yakalandığı iddia edildi. Fırat Haber Ajansı (ANF), Rojava'da yeri açıklanmayan bir cezaevinde tutulduğu belirtilen Mahmut G. ile yapıldığını öne sürdüğü bir röportaj yayınladı.

"KONSTANTİN TABURUYLA TELABYAD'A GİTTİM"

Röportajda, Mahmut G.'nin "mayıs ayında Kilis üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılıp eğitim aldığı, ardından 27 kişilik 'Konstantin Taburu'yla Telabyad'a gittiği" ifadesi yer aldı. YPG'nin kenti ele geçirmesinden sonra kaçarak sığındığı köyde yakalandığı ileri sürülen Mahmut G.'nin, "Şehadet ve zafer denilerek IŞİD tarafından kandırıldık. Ortada zafer veya şehadet yok" dediği iddia edildi. (Kaynak: Habertürk)

Son Dakika Güncel Adıyamanlı IŞİD Bombacısı YPG'nin Elinde mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Baz: Ypg en iyi şekilde ağırlıyordur kendisini ALLAH YPG YE GÜÇ VERSİN 153 32 Yanıtla
  • adıyamanlı: yav adıyaman güneydoğunun en temiz ilidir...kim duymuşki bugüne kadar adıyamanda bir terör olayı yada molotof atıldığını...başkalarının gözünde adıymanı terör başkenti yaptılar 2 günde 47 54 Yanıtla
    jfhjf: Dogrudur kardas kari kiliğina girip baska ilerde katlettiniz sizin memleket tertemiz vay maşallah 13 54
  • diyar: lime lime edin bunu 52 18 Yanıtla
  • Lice: Adam türkiye de saldırıyor ypg suriye ye girdiği an tepesine çıkıyor demekki rahatlıkla yakalanabiliyor 55 6 Yanıtla
  • Ali: Evet ben bunu feste gürdüm ypg yakalamiştı insanlıktan çıkmiştı aynen sadam haline girmiştı 59 0 Yanıtla
  • ABD AKP PKK Türkiye : İkiside aynı birbirlerini idare ederler orada Türkiye düşmanı Türk düşmanı hain itler 2 33 Yanıtla
  • Bir şekilde: Yurtta sulh Cihanda sulh. 14 0 Yanıtla
  • balyoz: Yağlı bir kazık hazırlamışlardır şimdi ona 10 1 Yanıtla
  • ne anlayan varmı: niye yüzünü gizliyor lar anlamadım bir anlayan varmı bu günlerde beynimiz tarhana çorbasına çevirdiler anketçilik oynayanlar 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement