Afganistan'da sokaklar bomboş! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da sokaklar bomboş! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş

Afganistan'da Amerika'nın çekilmesinin ardından güçlenen ve hükümet güçleriyle yaşadığı çatışmalar sonucunda 26 şehir merkezini ele geçiren Taliban, Kabil'e de girdi. Örgütün Kabil'e girmesinin ardından kentte herkes evlerine çekildi, sokaklar boş kaldı.

15.08.2021 17:50  Güncelleme: 18:15

Taliban'ın hızla ilerlediği Afganistan'da tüm dünyanın yakından izlediği gelişmeler yaşanıyor. Amerika'nın bölgeden çekilmesiyle birlikte eli iyice kuvvetlenen Taliban güçleri, hükümete bağlı askerlerle girdikleri çatışmalar sonucunda Kabil hariç, 26 il merkezini ele geçirdi. Taliban, bugün de Kabil'in merkezine 8 kilometre uzaklıktaki sanayi bölgesi Bagrami'ye ve 5 kilometre uzaklıktaki Deşt-i Berçi'ye girdi.

Herkes sokaktan evlere çekildi! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş

KENTTEN BÜYÜK TAHLİYE

Taliban'ın kente girmesinin ardından, Kabil'den çıkmak isteyenlere fırsat tanındı. Bu haberin duyulmasıyla birlikte şehrin çıkış noktaları araçlarla doldu. Binlerce araç, Kabil'den çıkmak için sıraya girdi. Ülkeden gelen bir diğer dikkat çeken haber ise Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Tacikistan'a kaçması oldu.

Herkes sokaktan evlere çekildi! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Yaşanan gelişmeler nedeniyle Kabil'de endişeli bekleyiş de devam ediyor. Kentten gelen yeni görüntülerde, Afganistanlıların evlerine çekildiği ve sokakların boş kaldığı görüldü. Tüm dünya gibi Afganistan halkı da Kabil'in merkezinin ele geçirilmesi durumunda neler yaşanacağını merak ediyor.

Diğer yandan Kabil semalarında ise ABD savaş uçakları ve helikopterleri devriye gezmeye başladı.

Herkes sokaktan evlere çekildi! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş

ÇATIŞMADAN TESLİM ALMAK İSTİYORLAR

Taliban, Kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü belirtti. Görüşmeler Devlet Başkanlığı Sarayı'nda devam ederken ABD ve Almanya Kabil'de bulunan büyükelçiliklerini havalimanına taşıdı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, büyükelçiliğinin Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına taşındığını açıklarken, çalışanlarını da tahliye etmeye hazırlandığı bildirdi. Maas, "Elçilik çalışanlarını, havalimanının askeri bölümüne taşıma kararı aldık. Çalışanlarımızın güvenli tahliyesi için gerekli önlemleri alacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Kabil Büyükelçilik çalışanlarının binadan ayrılarak havalimanına taşındıklarını açıkladı.

Afganistan\'da sokaklar bomboş! Taliban\'ın girdiği Kabil\'de endişeli bekleyiş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da sokaklar bomboş! Taliban'ın girdiği Kabil'de endişeli bekleyiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Zafer Göksal: LAN SOKAKLAR TABİ BOŞ OLCAK ADAMLARIN HEPSİ BİZDE 54 5 Yanıtla
    Anazarbus : Süper yorum 13 2

Advertisement