Afyonkarahisar'daki Patlama - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Patlama

Afyonkarahisar\'daki Patlama

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Emrah Kartal'ın Zonguldak'taki baba evinde yas var.

06.09.2012 21:35

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Emrah Kartal'ın Zonguldak'taki baba evinde yas var.

Kartal'ın annesi Ergül Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmasının ardından ABD'de master yaptığını daha sonra askere gittiğini söyledi.

Patlamayı duymalarının ardından yakınlarıyla Afyonkarahisar'a hareket ettiklerini anlatan Kartal, "Oğlumun şehit olduğunu Afyonkarahisar'a giderken Bolu'nun Mengen ilçesinde öğrendik. Arabadayken telefon geldi, herkes birbirine bakarken bir şey olduğunu anladım. Dayıma geri dönmesini söyledim. Eşim ise Ankara'ya gitti" diye konuştu.

Oğluyla en son iki gün önce konuştuğunu anlatan anne Kartal, şunları kaydetti:

"İki gün önce aradığında para istedi. 'Parayı yatırdınız mı' diye sorduğunda biz de yatırdığımızı söyledik. Komutanından parayı çekmek için izin alacağını belirtti. Oğlum 31 Ağustos'ta acemi birliği olan Samsun'dan, Afyonkarahisar'a geçmişti. Yavrum dağıtım izni kullanmak istemedi. Zaten 4 yıldır ABD'de olduğundan evladımı göremiyordum, hasrettim. Oğlum askerliğini yaptıktan sonra Danimarka'ya doktora yapmaya gidecekti. ABD'den geldi, askere gitti."

Ergül Kartal'ın ağıt yakarak ağladığı görüldü. Şehidin bazı yakınları da sinir krizi geçirdi.

Muhabir: Faik Erez/ Ferdi Akıllı/ Erdinç Aksoy

Yayıncı: İbrahim Uyar - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement