Ağrı Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi ve Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi ve Kutlu Doğum Programı

Ağrı Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi ve Kutlu Doğum Programı

Anadolu Gençlik Derneği Ağrı Şube Başkanlığı tarafından "Kurtlu Doğum Haftası" programı ve Siyer-i Nebi Sınavı düzenlendi.

02.05.2014 10:00

Anadolu Gençlik Derneği Ağrı Şube Başkanlığı tarafından "Kurtlu Doğum Haftası" programı ve Siyer-i Nebi Sınavı düzenlendi. 5 İlçe ve 2 merkez okulunda yapılan Siyer-i Nebi sınavında 1450 öğrenci ter döktü. Sınava giren öğrencilere İrfan Yücel'in eseri kitabı hediye edildi. Hem il hem de ilçe bazında yapılan sınavda ilk 10'a giren öğrencilere; Umre, Tablet, Bisiklet, Hediye çekleri, 1 yıllık istikbal aboneliği, Tam, Yarım ve çeyrek altın gibi ödüller Kutlu Doğum Haftası programında verildi. Ayrıca Siyer-i Nebi sınavında katkı sağlayan öğretmenler, 132 gözetmen ve ilk 10'a giren öğrenciler için Gençlik Merkezinde çiğ köfte partisi düzenlenecek.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ağrı Anadolu Gençlik Derneği Şube başkanı Mehmetşafi Erim'in konuşmaları ile devam etti. Erim günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında; Her gün yüzlerce Müslümanı katleden Esed'i lanetlediklerini dile getirerek Allah'ım şahit ol biz mazlumlardan, biz İhvanı Müslimin'den yanayız, zalimlerin karşısındayız" dedi. Erim, Mısır'da yüzlerce kardeşlerinin Sisi rejimi tarafından katledildiğini belirterek, şunları kaydetti: Hazreti Muhammed'in hem toplumsal hem bireysel anlamda mükemmel bir eş, baba ve devlet başkanı olduğunu belirterek, O'nun ismi anıldığı zaman sadece salavat getirmenin yetmeyeceğini, peygamberin güzel ahlakı ve yaşam biçiminin toplumdan, içtimai hayattan soyutlanmaması gerektiğini söyledi.

"Savaşların, kaosun, anarşinin hakim olduğu Medine toplumunda, asırlık, devasa sorunları çözmek suretiyle, tam anlamıyla bir huzur toplumu meydana getirdi. O, Kuran'ı öylesine benimsemişti ki bünyesine yansımıştı güzellikleri. Hazreti Muhammed'in kılavuzu Kuran'dır. Hazreti Resulullah'ın en önemli vasfı adaletten ayrılmamasıdır, aleyhine dahi olsa adaletten ayrılmamasıdır. Adalet toplumu olmadan bir insanın ya da toplumun var olması mümkün olmaz. Adaletin olmadığı toplumda, ahlaksızlık ve maneviyatsızlık da eklenirse toplumsal çözülme gerçekleşir" şeklinde konuştu.  Ayrıca Şube Başkanı Erim, programa katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Program, Mevlit ve ilahilerin okunması ardında Anadolu Gençlik Derneği tarafından yapılan Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANANLAR

Musa KARABULUTFen LisesiUMRE
Muhammed Zana UZAğrı Anadolu LisesiDİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR
Muhammed YILDIZNaci Gökçe LisesiTAM ALTIN
Sümeyye DAŞDEMİRAnadolu Öğretmen lisesiYARIM ALTIN
Muhammed ASLANAnadolu Öğretmen lisesiTABLET BİLGİSAYAR
Saim YILDIRIMAnadolu Öğretmen lisesiBİSİKLER
Muammer KARACADoğu Beyazıt Anadolu LisesiÇEYREK ALTIN
Ayşe AKKAN Ağrı Dağı Anadolu LisesiHEDİYE ÇEKİ
Ferdi TÜRKMENFen LisesiHEDİYE ÇEKİ
Hüseyin KAYAİmam Hatip LisesiGENÇ İSTİKBAL BİR YILLIK ABONE

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi ve Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement