Aile Eğitim Programı Gençlik Liderleri Aracılığı ile Gençlere Ulaşacak - Son Dakika
Güncel

Aile Eğitim Programı Gençlik Liderleri Aracılığı ile Gençlere Ulaşacak

Aile Eğitim Programı Gençlik Liderleri Aracılığı ile Gençlere Ulaşacak

Ailelerin yaşam kalitesini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı'nı yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde kurumlar...

30.11.2013 11:49

Ailelerin yaşam kalitesini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı'nı yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde kurumlar arası işbirlikleri devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile gençlik liderlerine yönelik olarak gerçekleştirilen AEP eğitici eğitim semineri ile 20 gençlik lideri AEP eğitimleri vermeye hazır hale getirildi. AEP eğitici eğitimini başarı ile tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kampları'nda görev yapan gençlik liderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya ve Genel Müdür Yardımcısı Fatih Can'ın da katıldığı törenle katılım belgelerini aldılar.

İlk halk eğitimlerini gerçekleştirdikten sonra sertifikalarını alacak gençlik liderlerine katılım belgelerinin verildiği törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, her iki bakanlığın toplum refahı açısından önemini ve işbirliğinin gerekliliğini vurgulayarak; "Farklı olursanız fark edilirsiniz. Bu ülkenin farkı da aile değerleridir" şeklinde konuştu.

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde AEP Formatörü Ayfer Özlem'in organize ettiği eğitici eğitimi sonunda bir konuşma yapan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, AEP hakkında kısaca bilgi verdikten sonra kurumların işbirliği yapması ile daha çok kişiye ulaşacağımıza inanıyoruz dedi. Aile Eğitim Programı kapsamında bugün itibariyle 3 bin 500 kişi eğitici bulunduğunu ve 60 bin kişiye eğitim verildiğinin altını çizen Bozoğlu; sözlerini "Temel hedefimiz ülkemizde bulunan 19 milyon 842 bin ailenin tüm fertlerinin rahatlıkla bu programa ulaşabileceği bir sistemi hayata geçirmek. Ne kadar işbirliği yaparsak ihtiyaç sahiplerine o kadar çabuk ulaşırız. Gençlik mekanları ve gençlik liderlerini çok önemsiyor, bize ayrı bir güç katacaklarına inanıyorum." şeklinde noktaladı.

Ömer Bozoğlu'ndan sonra sözü alan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya ise gençlerin kulaktan dolma yanlış bilgiler edinmesi yerine doğruyu doğru şekilde öğretmek hedefinde olduklarını ifade etti.

Gençlik liderlerinin soru ve görüş önerilerinin alınmasının ardından AEP eğitici eğitiminde başarılı olan 20 gençlik liderine katılım belgeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Can tarafından takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile Eğitim Programı Gençlik Liderleri Aracılığı ile Gençlere Ulaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement