Aile İçi Şiddete Maruz Kalanlar Artık Yalnız Değil - Son Dakika
Güncel

Aile İçi Şiddete Maruz Kalanlar Artık Yalnız Değil

Aile İçi Şiddete Maruz Kalanlar Artık Yalnız Değil

Denizli'de aile içi şiddeti önlemek ve şiddete maruz kalanların hukuki hakları başta olmak üzere barınmalarından güvenliklerine kadar her türlü yardımı alması için 3 ay önce başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.

19.07.2012 13:40

Denizli'de aile içi şiddeti önlemek ve şiddete maruz kalanların hukuki hakları başta olmak üzere barınmalarından güvenliklerine kadar her türlü yardımı alması için 3 ay önce başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı ve Denizli Barosu tarafından aile içi şiddete karşı 3 ay önce başlatılan çalışmalar devam ediyor. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere aile içi şiddete maruz kalanlara yardım için başlatılan çalışmalarda şu ana kadar bazı olaylar önlenirken, şiddete maruz kalanlara da yardımlar devam ediyor. Proje kapsamında Denizli Barosu tarafından 'Kadına ve Aile Bireylerine Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Şiddet Mağdurlarına Hizmet Merkezi' kuruldu. Bu merkeze 264 25 25 nolu telefondan ulaşan şiddete maruz kalmış vatandaşların, hukuki haklarından barınmaya karşı her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Denizli Barosu, bu konuda tamamı bayan avukatlardan oluşan 43 kişilik bir ekip kurdu ve çalışmalara başladı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, Denizli Barosu'nda ortak basın toplantısı düzenleyerek, projede gelinen son nokta hakkında bilgi verdiler. Denizli Baro Başkanı İlhan, şiddete maruz kalan kadın veya çocuk herhangi bir vatandaşın 264 25 25 numaralı çağrı merkezine şiddet anı da dahil kendilerinden yardım talep etmesi halinde hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Böyle bir durumda diğer kurumları devreye sokarak, olay yerinden gidip almak da dahil olmak üzere mağduru sonraki süreçte hukuki haklarını koruma, aile hukukundan kaynaklanan haklarını alabilme noktasında yardım sağlıyoruz. Denizli Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığı ile de barınma konusunda bir ihtiyacı varsa, bunun karşılanması ve daha sonraki aşamalarda da hayatını idame ettirme açısından sürekli bir gelir elde edebilmesi adına her türlü yardım yapılıyor" dedi.

AMAÇ AİLE İÇİ ŞİDDETİ EN AZA İNDİRMEK

Vali Demir ise, Denizli'de aile içi şiddetin önlenmesi konusunda yapılacak çalışmaları tek elden koordine etme düşüncesiyle bir protokol imzalandığını belirterek, "Bu protokol çalışmaları şu anda aşama aşama devam ediyor. Bugün o protokolün önemli bir aşamasına geldik. Şu anda Denizli Barosu'nda oluşturulan bir sistemle çağrı alma dönemi başladı. Ayrıca, Denizli Barosu tarafından aile içi şiddete uğrayan vatandaşlarımıza hukuki yardım yapmak üzere de bir sistem oluşturuldu. Denizli olarak şunu açıklıkla söylüyoruz ki, biz bu işte tüm kurumlar olarak içtenlikle, gösterişe kaçmadan bu işin çözümlenmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda özellikle Denizli'de önemli projeler oluyor. Biz bu olayları hiçbir zaman kapatıcı olmadık. İnsanın olduğu yerde bu olayların olacağını biliyoruz. Önemli olan, bu olaylara zamanında müdahale ederek önleyici tedbir olarak bu işlerin içerisinde olarak, bu tip olayların yaşanmamasını sağlamak. Tüm amacımız bu. Proje hayata geçtikten sonra bir çok olay önlendi. Önemli olan, bundan sonra bütün kurumların el ele vererek, dayanışma halinde Denizli'de aile içi şiddeti en aza indirmek için gayret göstermesidir" diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN UYGULAMAK"

AK Parti Denizli Milletvekili Dalbudak da, kadına şiddet ile ilgili kanunlar çıkarıldığını belirterek, "Önemli olan bunu uygulamak. Bunun en önemli ayağı da, yerelde yöneticilerin bu işi uyguluyor olması. Bunu önlemek ve önleyici tedbirlerin alınıyor olmasıdır. Bunlar kanundan çok daha önemli şeyler. Bu anlamda da, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Denizli Barosu'nun yaptığı bu çalışmanın en az çıkartılan kanun kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bu tür şiddete maruz kalan kadınların bir telefonla hukuki süreçlerine yardımcı olacakları, barınmalarını sağlayacakları insanların olması, bunun büyük özveriyle yapılmış olması takdire şayandır" dedi.

"ARTIK EYLEME GEÇMEK GEREKİR"

Belediye Başkanı Zolan, toplum olarak her sıkıntının aşılması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Sosyal ve toplumsal sorumluluk adına sadece Türkiye'de söz söylemek değil, artık eyleme geçmek gerekir. Böyle işlerde sonuca direkt etki edecek çok önemli projeler ortaya konuldu. Yaptığımız bu protokol sonucunda somut sonuçları almaya başladık" şeklinde konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile İçi Şiddete Maruz Kalanlar Artık Yalnız Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement