AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"Türkiye'de iş yerlerindeki yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz"

26.08.2013 22:37

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, "Türkiye'de iş yerlerindeki yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz" dedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Erdem, Kaymakam Vekili Yavuz Gül, Belediye Başkanı Sedat Sel ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce'yle Timur Karabal Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal'dan okul hakkında bilgi alan Erdem, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 500 kişilik yurdu da gezdi.

Erdem, yurdun kafeteryasının duvarlarında bulunan tabelalardaki İngilizce sözcüklere dikkati çekerek, yurt binasının 3 yıldızlı bir otel kalitesinde olmasına karşılık kafeteryadaki İngilizce giriş ve çıkış yazılı tabelaların böyle bir yere yakışmadığını söyledi.

Erdem, şöyle konuştu:

"Sivas'ın çok güzel tabloları var. Suşehri'nin doğal güzellerini anlatan fotoğraflar var. Bu fotoğraflarla buraları süsleyin. Bizler İngilizce'ye karşı değiliz. Ama yabancıların kültürünü öğretmeyelim. Kendi güzelliklerimizi öğretelim. 'Exit' ne demek. Ben anlamıyorsam ne olacak? Yani buraya 'çıkış' yazılsa daha güzel olmaz mı? Senin insanın söylediği bir kelimede zorlanıyorsa o kelime yabancıdır. Türkçe kültürümüzü yaygınlaştırmamız gerekir. Türkiye'de iş yerlerindeki yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz. Bu duvarlara dünya kültür mirası haline gelmiş Divriği Ulu Cami'nin güzel fotoğraflarını koymamız hem ilimizi, hem de ilçemizi tanıtır. Çünkü bu yurtlara Türkiye'nin dört bir köşesinden öğrenci geliyor. Onların da Sivas'ı ve ilçelerini tanıması gerekir."

Erdem, yurt yetkililerine "Bizimki Türkçe Sevdası" adlı bir kitap hediye etti.

Erdem, daha sonra yapımına yeni başlanan ilçe giriş yolunda incelemelerde bulundu, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan ve hastane yapılacak arsayı gezdi, buralardaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement