Akhisar Futbol Sahası Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Akhisar Futbol Sahası Törenle Hizmete Açıldı

Akhisar Futbol Sahası Törenle Hizmete Açıldı

'Spor Kenti İnegöl' hedefiyle yola çıkan İnegöl Belediyesi ilçeye yeni bir spor tesisi daha kazandırdı.

19.02.2014 15:37

İlçenin genelinde önemli spor tesislerini hayata geçiren ve bunları gençlerin hizmetine sunan İnegöl Belediyesinin spor yatırımları sürüyor. 'Spor Kenti İnegöl' hedefiyle yola çıkan İnegöl Belediyesi ilçeye yeni bir spor tesisi daha ilçe halkına kazandırdı. 565 Bin TL'ye mal olan Akhisar futbol sahası düzenlenen törenle mahalle halkının hizmetine açıldı.

Açılış töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ü, ulaşımdan tarih ve kültüre kadar her alanda geleceğe taşımaya devam ettiklerini söyleyerek: "Bilindiği üzere daha önce Sanayi ve Kurtuluş Spor Kompleksleri, Turgutalp Mahallemiz ve Alanyurt bölgesindeki Antrenman sahaları projemizi hayata geçirmiştik. Yine 9 adet mahalle semt sahası, Belediyespor ve Alanyurt Kapalı spor salonlarımız, ardından İnegöl için sporda önemli bir yeri olan Hayrettin Ender Sert hocamızın adını verdiğimiz Atletizm ve Antrenman Sahasını İnegöl amatör futboluna hediye ettik. Bugün ise; 'Spor Kenti İnegöl' hedefiyle İnegöl Belediyesi tarafından kente kazandırılan spor tesisleri zincirine Akhisar Futbol Sahası ve Lokal Binası ile yeni bir halka daha ekliyoruz" dedi.

"Göreve geldiğimizden bu yana, spor konusunda önemli bir altyapısı ve hedefleri olan İnegöl'ü; tesislerle de destekleyerek, yeni spor sahaları açarak, İnegöl'de spora çok büyük yatırımlar yaptık diyerek konuşmasına devam eden Aktaş, "Belediyemiz tarafından 2009 yılında kurulan; İnegöl Belediyespor, kentte salon sporlarının gelişmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat etti ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterdi. Belediyepor'un sadece voleybol ile alakalı değil, şehrin genelinde sporu sevdirme ve sporu tabana yayma ile ilgili hedefi var ve bu hedefe emin adımlarla koşmaktayız. Bugün 8 farklı branşta İnegöllülere hizmet veren İnegöl Belediyespor kısa bir geçmişi olmasına rağmen birçok faaliyete damgasını vurdu. Belediyespor; geçen bu kısa süre içerisinde 1.500 civarında lisanslı sporcuya ulaşarak başarılarını Türkiye'ye taşıyor. Bunun yanı sıra ilçemizde sporu geliştirmek adına; başta İnegölspor olmak üzere tüm takımlara malzeme, otobüs vb. destekler vermekteyiz. Ayrıca sentetik çimli futbol sahalarımız, kapalı spor salonlarımız, sentetik çimli antrenman sahalarımız, süper amatörlerdeki takımlar için yer tahsisi ve onların yaptıkları halı saha ve tesis yapımına katkılarımız, 9 adet mahalle semt sahası ve daha başka tesisler. Tabi futbol ve voleybol başta olmak üzere değişik turnuvalar, spor aktiviteleri ve Kurtuluş Şenlikleri, özetle bu konuda çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Amatör spor kulüplerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Aktaş, Akhisar futbol sahası ile alakalı da kısa bir bilgilendirme yaptı:"Buranın ihalesine; Huzur Mahallesine de kazandıracağımız Antrenman Sahası ve Lokal Binası ile beraber çıktık.

2013 başında startını verdiğimiz çalışmaların Antrenman sahamızın Belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 565 Bin TL'dir.

Burada konuşlandırdığımız lokal binası 188 m2 büyüklüğünde ve tek kattan oluşmakta. İçerisinde 2 ayrı soyunma odası ve duşları, ilkyardım odası, antrenör odası, WC'ler ile çay ocağı bulunmaktadır.
Ayrıca 1.300 metrekare (30 araçlık) otoparkımızda burada hizmet verecek. Sahamız, 80x45 metre ölçülerinde olup, sentetik çim yüzeylidir. Yapının sahaya bakan kısmında ise 4 kademeli seyir terası yani mini bir tribün mevcut. Saha aydınlatması ve çevresinin aydınlatması gerçekleştirilerek, saha çevresindeki alanda 4 adet dekoratif aydınlatma kullanılmıştır.

Bu çalışma ile eş zamanlı yürüttüğümüz Huzur Mahallesindeki antrenman sahası ve lokal binasını da inşallah en kısa sürede hizmete alacağız. Bu tesisler ile amatör futbol kulüplerimizin daha verimli spor yapacaklarını düşünüyorum. Sporcularımız, yazın tozundan kışın çamurundan kurtulacaklarıdır.

Modern bir şekilde hazırladığımız bu futbol sahamızın başta amatör kulüplerimiz olmak üzere ilçe sporuna ve İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Spor tesisinin Akhisar Mahallesine hayırlı olmasını dileyen Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: "Gençliğimizi yetiştirirken, eğitimine önem verirken, sportif becerilerini dön plana çıkartmamız gerekiyor. Bu memlekete ve toprağa bağlı asil insanlar yetiştirmek istiyoruz. Gelecek neslin vefa duygusuyla yetişmesi önemli" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ali Akça ise: "Beyinlerin gelişmesi için okumak, bedenlerin gelişmesi içinde spor yapmak durumundayız. İnşallah bu tesis bölgemize, insanımıza, spor alanı olarak olumlu katkılar bulunur" dedi

Belediye Başkanı Aktaş'a spora vermiş olduğu desteklerinden dolayı plaket takdim eden Akhisarspor Kulüp Başkanı Hakan Esen: "Akhisar spor kulübü olarak böyle bir tesise kavuştuğumuz için çok mutu ve heyecanlıyız. Akhisar Mahallesindeki gençlerin spora yönlendirilmesi ve spora kazandırılması adına güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum" dedi.
Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. Açılış ilçe protokolünün penaltı kullanması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akhisar Futbol Sahası Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement