"Akköy Şehitleri" Anıldı - Son Dakika
Güncel

"Akköy Şehitleri" Anıldı

"Akköy Şehitleri" Anıldı

Kurtuluş Savaşı döneminde "Rum Çeteleri" tarafından kurşuna dizilen 60 şehit, Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de, törenle anıldı

02.09.2013 17:26

Kurtuluş Savaşı döneminde "Rum Çeteleri" tarafından kurşuna dizilen 60 şehit, Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de, törenle anıldı.

Vali Esengül Civelek, Akköy Şehitliği'ndeki törende, büyük zorluk ve sıkıntılarla verilen mücadelelerin ardından, fedakarlıklarla emanet edilmiş kutsal vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri, şükran ve rahmetle anarak konuşmasına başladı.

Herkesin görevi ve sorumluluğunun, kutsal vatan topraklarını, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak olduğunu dile getiren Civelek, "Her yıl Akköy şehitlerini anma amacıyla düzenlenen törenleri mükemmel bir organizasyonla gerçekleştiren başta muhtar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Akköy Muhtarı Samet Doğru ise anma töreninin ramazan ayı dolayısıyla bu yıl geç yapıldığını belirterek, "Akköy, 20 Nisan 1921'de Yunan subay ve askerleri tarafından silahlandırılmış eşkıyalar tarafından basılmıştır. Köyde bulunan 60'a yakın vatandaşımız, kollarından birbirine bağlı bu alana getirilmiş ve katledilmişlerdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu. Ardından anma törenine katılanlara pilav ikram edildi.

Törene, Yalova Belediye Başkanvekili Murat Uzun, Termal Kaymakamı Selami Işık, Belediye Başkanı İsmail Atik, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Akköy Şehitleri' Anıldı - Son Dakika


Advertisement