TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti - Son Dakika
Politika

TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti

TBMM'de CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili grup önerisi tartışılırken tansiyon bir anda yükseldi. Kürsüde konuştuğu sırada muhalefetten yükselen seslere tepki gösteren AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, ''Önce dinle! Dinlersen anlatacağım.'' deyip parmak salladı. Tipioğlu, ''Yiğitler otağı, vatan millet sevdalısı, serden geçtilerin yatağı Emniyet Teşkilatı'ndan size prim çıkmaz.'' ifadelerini kullandı.

21.05.2024 20:19

AK Parti Milletvekili Veysal Tipioğlu, bazı ülkelerdeki polis intiharlarıyla ilgili verileri paylaşırken muhalefet sıralarında tepki geldi. Tipioğlu, "Yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizde yaşanan polis intiharları oranı Avrupa ülkelerinden azdır." dedi. Muhalefet sıralarına da tepki gösteren Tipioğlu "Emniyet Teşkilatı'ndan size prim çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bugünkü oturumunda, CHP'nin verdiği polis intiharlarıyla ilgili grup önerisi ortalığı karıştırdı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, kürsüde intihar istatistiklerini okurken muhalefet sıralarından vekillerle atıştı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Meclis'te CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tartışılırken tansiyon yükseldi.

TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti

"HÜKÜMETLERİMİZ DÖNEMİNDE EMNİYET TEŞKİLATIMIZ DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNE ÇIKTI"

AK Parti adına söz alan Veysal Tipioğlu, "AK Parti iktidara geldiğinde 189 bin olan personel sayısının ikiye katlanıp, araç, ekipman, kullandığı teknoloji ve silahlarla Emniyet teşkilatımız daha etkin, daha aktif, daha rahat hareket edebilen bir teşkilat haline getirdik. Hükümetlerimiz döneminde Emniyet Teşkilatımız dünya standartlarının üzerine çıkartılmış olup çoğu ülkelere eğitim verecek seviyeye gelmiştir. Bütün bunlar, Emniyet personelimizin günlük hayatlarını en iyi şekilde idame ettirebilmeleri, milletimize en güzel şekilde hizmet edebilmelerini sağlamak için yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edecektir." dedi.

"TÜRKİYE'DE POLİS İNTİHAR ORANI 100 BİNDE 15.7"

Polis intiharlarıyla ilgili uluslararası verileri paylaşan Tipioğlu, "Dünya ülkeleri 2009-2018 yılları arasında Fransa'da 100 binde 34.92, Portekiz'de 100 binde 19.54, Avustralya'da 100 binde 16.1, ABD'de 100 binde 16, Türkiye'de 100 binde 15.7'dir." ifadelerini kullandı.

TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti
AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu

MECLİS'TE TANSİYON BİR ANDA YÜKSELDİ

Polis intiharlarına ilişkin verilerin açıklanması üzerine muhalefet sıralarından gelen tepkilere öfkelenen AK Partili Tipioğlu, "Önce dinle! Dinlersen anlatacağım." şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZDEKİ POLİS İNTİHARLARI AVRUPA ÜLKELERİNDEN AZDIR"

Sözlerine devam eden Tipioğlu, "Yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizde yaşanan polis intiharları oranı Avrupa ülkelerinden azdır. Ancak her bir polisimizin canının çok kıymetli olduğunu, tek bir canımızı bile kaybetmeyi kabul etmediğimizi üzülerek ifade etmek istiyorum." dedi.

TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti
AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu

"EMNİYET TEŞKİLATI'NDAN SİZE PRİM ÇIKMAZ"

Tipioğlu, "Gönül isterdi ki muhalefet partisi, bu verdikleri önergede samimi olsunlar. Bu yapılanlara gerçekten katkı sunma düşüncesi taşısınlar. Siyasi rant uğruna bunu yapmasınlar. Ama size bir tavsiyede bulunacağım; Yiğitler otağı, vatan millet sevdalısı, serden geçtilerin yatağı Emniyet Teşkilatı'ndan size prim çıkmaz." ifadeleriyle muhalefete tepki gösterdi.

AK Partili Tipioğlu, muhalefet partisine hitaben, "Siz sözde başka, özde başka olmaya devam ediyorsunuz. Bugün toplumun her kesiminde olabilecek bazı vakaları gerekçe göstererek, Emniyet Teşkilatımıza kara çalmaya çalışmak, Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize şirin gözükmeye çalışmaktan öte başka bir şey değildir." dedi.

TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti

"SİZİN VERDİĞİNİZ ÖNERGE VE TAVSİYENİN GERÇEK OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

Tipioğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerimizi şehit eden terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayanlar, bu partilerle iş birliğini sorgulamayanlar, tam tersine onların kalbi kırılmasın diye ağızlarını açmayanlar sizlersiniz. Bunun yerine Emniyet Teşkilatımızın çalışma şartlarından dem vuranlar, 1 Mayıs'ta İstanbul'da polise taş atan, sopa atan, ortalığı yakıp yıkan terör sevicilerinin arkasında saf tuttunuz. Bu nedenle sizin verdiğiniz önergenin de, tavsiyenin de gerçek olmadığını biliyoruz. Sokakta hangi tarafta olduğunuzu bildiğimizden burada da sosyal medyada da değiştirmenize kanmıyoruz, kandıramayacaksınız."

TBMM\'de, CHP\'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika TBMM'de, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tansiyonu yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • kuzeyli baba: intihar her yerde oluyor sadece poliste degilki yahu geçen sene bizim fabrikadan bi eleman kendini e 5 otoyolunun kenarındaki ağaca astı intihar etti o zaman işçiler içinde genelge verin intihar arttı diye demem o ki her yerde intihar oluyor ki bu aralar çok yoğun olmaya başladı herkes hayattan bıkmış durumda ölsekte kurtulsak diyenler var çevremde malesef 6 42 Yanıtla
    Akın aksoy: Belli ki sen konudan epey uzaksın 34 1 Selim Kayisi: Zaten konu o, ülkedeki çalışma şartları mobing arttı ve dolayısıyla intihar oranları da arttı. peki insanlar niye intihar ediyor... polisler neden intihar ediyor ? 1 0 Güven Tercan: Ölünce kurtulmuyor kimse. Bilakis, her şey yeni başlıyor… 0 0
  • Cihan Ramazan: Polis sesini çıkarmıyor size ne? Vermeyin önerge falan. 1 32 Yanıtla
    Ahmet null: nasil sesini cikarabilir? promosyon bizim hakkimiz diye twit atan polislerin cogu sorusturma gecirdi. sendika kurulmasina izin verilsin, bak bakalim kimin sesi yuksek kimin sesi alcak goruruz. 12 1
  • Murat Avci: sayın veysel bey siz de bu emniyet içinden komiser yardımcılığından gelerek 23 yıllık Ak Parti iktarı içinde maşallah vekilliğe kadar bardınız. Allah daha çok versin gözümüzde yok ama neden Emniyet içindeki aksıyan durumları görmezden geliyorsunuz. özellikle Emniyet den emekli insanların teşekkür yerine çöpe atıdığı, ölüme terkedildiği bir zamanı yaşıyoruz. neden aile yardımı kesilir neden teşkilat tazminatı kesilir maddi sıkıntı içine bırakılır, sen bunları çok iyi bilmen lazım. Ama siz iyi yerlere gelerek bazı menfaatler uğruna özünüzü yitirmeme bizi istirham eder, çürümeyi önlemenin gerektiğini hatırlatmak isterim.. 28 3 Yanıtla
  • Mehmetali Karatay: Zenginler kulübü toplanmış 11 2 Yanıtla
  • Alparslan: polis üvey evlatttir tabuta girmeyince kimsenin farkında olmadığı bir grup polis 9 0 Yanıtla
  • Murat Avci: intihara gelince, her yerde var çoğunluğu da yine ekonomi, borç harç vesaire.. 3 4 Yanıtla

Advertisement